Suedezii de la Ericsson pun deoparte 1,2 miliarde dolari pentru investigarea unor acte de corupție în străinătate

Suedezii de la Ericsson pun deoparte 1,2 miliarde dolari pentru investigarea unor acte de corupție în străinătate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 sep 2019

Grupul suedez Ericsson, printre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, estimează că va plăti peste 1 miliard de dolari pentru soluționarea unor investigații în SUA privind presupuse acte de corupție ale angajaților în mai multe țări. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ericsson a constituit un provizion de 12 miliarde de coroane suedeze (1,23 miliarde dolari) pentru acoperirea costurilor legate de două anchete inițiate în perioada 2013-2015, grupul fiind acuzat că a încălcat Legea americană privind practicile de corupție în străinătate (FCPA).

Anchetele, derulate de Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) și de Departamentul de Justiție din SUA, au relevat încălcări ale Codului de Etică al Ericsson și ale FCPA în China, Djibouti, Indonezia, Kuweit, Arabia Saudită și Vietnam, potrivit unui comunicat al grupului suedez.

Argumentând prin bani și locuri de muncă, Guvernul va permite amplasarea rețelelor 5G și pe spații verzi și arii naturale protejate CITEȘTE ȘI Argumentând prin bani și locuri de muncă, Guvernul va permite amplasarea rețelelor 5G și pe spații verzi și arii naturale protejate

Ericsson estimeză că va plăti o amendă cumulată de 1 miliard de dolari pentru soluționarea investigațiilor, restul de peste 200 milioane de dolari reprezentând “alte costuri legate de încheierea investigațiilor”.

Totodată, Ericsson și-a avertizat acționarii că ar putea suferi “daune aduse reputației și alte consecințe negative” din cauza problemelor identificate ca urmare a investigațiilor autorităților americane. Alături de sancțiunile financiare, prejudiciul de imagine ar putea afecta negativ rezultatele companiei, se arată în comunicat.

“Trebuie să admitem că Ericsson a eșuat în trecut”, a declarat directorul general al Ericsson, Börje Ekholm.

Potrivit acestuia, grupul suedez a făcut investiții semnificative pentru îmbunătățirea programului de etică și de conformitate în ultimii doi ani și a întreprins acțiuni “împotriva angajaților care au încălcat valorile și standardele companiei”.

Ericsson, cu sediul central în Stockholm, Suedia, se numără printre liderii globali in furnizarea de tehnologie si servicii de comunicatii. În România, grupul este prezent din 1994, prin filiala Ericsson Telecommunications Romania.

Luna trecută, Ericsson a primit aprobarea Comisiei Europene pentru preluarea diviziei de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv a subsidiarei din România, mutare prin care suedezii își extind capabilitățile în sectorul tehnologiei 5G.

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc mai mult de 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
anchete sua
coruptie
angajati
amenda
provizion
solutionare investigatii