Telegram lansează un instrument pentru estomparea informațiilor sensibile din fotografii

Telegram lansează un instrument pentru estomparea informațiilor sensibile din fotografii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 ian 2023

Din ce în ce mai populara aplicație de comunicare Telegram oferă acum o funcție prin care utilizatorii pot „masca” anumite părți din fotografiile pe care le trimit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă facilitate a Telegram, lansată chiar în primele zile ale noului an, este un instrument de prelucrare foto care permite estomparea anumitor zone din fotografiile trimise de utilizatorii aplicației.

Blur Brush, așa cum se numește noul instrument, a fost integrat în editorul foto din cadrul Telegram. Acesta poate fi folosit după selectarea imaginii care va fi trimisă și înainte de trimiterea efectivă a acesteia.

 Meta se pregătește să anunțe dacă îi va permite fostului președinte al SUA Donald Trump să revină pe Facebook și Instagram CITEȘTE ȘI Meta se pregătește să anunțe dacă îi va permite fostului președinte al SUA Donald Trump să revină pe Facebook și Instagram

Cu noul instrument, utilizatorii pot blura anumite părți ale imaginilor trimise, pentru a proteja informații sensibile care nu ar trebui văzute de alte persoane.

Telegram a adăugat și alte funcții noi editorului foto integrat. Printre altele, acesta oferă acum noi modalități de prelucrare a textului, precum schimbarea fontului și a dimensiunii.

Dincolo de editorul foto, Telegram oferă acum o opțiune pentru ștergerea automată a cache-ului după o anumită perioadă de timp. Cache-ul Telegram conține inclusiv imaginile și clipurile video transferate și poate ajunge să ocupe mult spațiu în timp.

O altă noutate notabilă este posibilitatea schimbării imaginilor de profil ale persoanelor din agendă. Imaginile alese vor fi vizibile în cadrul chat-urilor doar utilizatorului, nu și celorlalte persoane care participă la discuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
fotografii
intimitate
comunicare