Thailanda anticipează investiții de 5 miliarde de dolari din partea Tesla, Google și Microsoft

Thailanda anticipează investiții de 5 miliarde de dolari din partea Tesla, Google și Microsoft
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2023

Prim-ministrul Thailandei, Srettha Thavisin, a declarat că țara se așteaptă să primească investiții de cel puțin 5 miliarde de dolari din partea Tesla, Google și Microsoft, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Tesla ar dori un centru de producție pentru vehicule electrice, iar Microsoft și Google centre de date”, a spus el, fără a detalia dacă se aștepta ca cele 5 miliarde de dolari să fie o investiție combinată sau investiții făcute individual de fiecare companie, scrie News.ro.

Horia Constantinescu, ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecției Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formațiune politică, foarte apropiată de cei de la Wizz Air CITEȘTE ȘI Horia Constantinescu, ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecției Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formațiune politică, foarte apropiată de cei de la Wizz Air

Tesla, Google și Microsoft nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Srettha a vorbit cu reporterii la Bangkok, după ce a participat la Adunarea Generală a ONU de la New York, unde a purtat și discuții cu directori de companii, la începutul săptămânii trecute.

Noile investiții străine ar stimula economia Thailandei, care este de așteptat să crească cu 2,8% în acest an, mai lent decât se prognoza anterior, din cauza exporturilor mai slabe.

Srettha a vorbit recent cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, despre sectorul vehiculelor electrice.

Thailanda, al patrulea mare centru de asamblare de automobile din Asia, a oferit stimulente producătorilor de vehicule electrice și de baterii și reduceri de taxe cumpărătorilor locali de vehicule electrice, pentru a rămâne un centru auto regional.

viewscnt
Afla mai multe despre
thailanda
tesla
google