TikTok amână, din nou, deschiderea centrului european de date

TikTok amână, din nou, deschiderea centrului european de date
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2022

Pentru a doua oară, TikTok amână deschiderea primul centru de date în Europa, centru promis încă din urmă cu doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iunie 2020, TikTok, văzând îngrijorările europenilor privind modul în care le sunt colectate datele personale, a promis că va deschide pe bătrânul continent un centru date, unde să poată fi verificate practicile serviciului.

Firma chinezească îl numea la acea dată un centru de „transparență și responsabilitate”, care urma să fie deschis la începutului lui 2022. Apoi, a apărut problema cu seriozitatea.

Meta nu va ține conferința F8 în 2022 CITEȘTE ȘI Meta nu va ține conferința F8 în 2022

Mai întâi, TikTok a spus că amână deschiderea centrului pentru a doua parte a acestui an. Acum, este amânată și amânarea, iar oficialii companiei spun că acesta nu va fi operațional decât anul viitor.

Aceeași oficialii pun întârzierile pe seama provocărilor pricinuite de pandemie, deși pandemia și restricțiile erau deja în funcțiune în Europa în momentul anunțului.

Centrul este construit la Dublin, Irlanda și ar trebui să găzduiască datele utilizatorilor din Uniunea Europeană, Regiunea Economică Europeană și Marea Britanie. Până atunci, datele europenilor sunt stocate în centre de date din SUA și Singapore.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
centrul de date
europan