FOTO ClusterPower a inaugurat centrul de date din Mischii, pe care îl prezintă drept cel mai mare din România

FOTO ClusterPower a inaugurat centrul de date din Mischii, pe care îl prezintă drept cel mai mare din România
scris 7 apr 2022

Compania ClusterPower, înființată și controlată de trei antreprenori români, a inaugurat centrul de date din Mischii, județul Dolj, pe care îl prezintă drept cel mai mare centru din România, o investiție de aproape 40 de milioane de euro.

Parcul tehnologic construit de ClusterPower se întinde pe o suprafață de 25.000 metri pătrați și va include un centru de infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop.

One United Properties achiziționează un teren de peste 3.000 metri pătrați pentru extinderea dezvoltării One Lake Club, pe malul Lacului Tei CITEȘTE ȘI One United Properties achiziționează un teren de peste 3.000 metri pătrați pentru extinderea dezvoltării One Lake Club, pe malul Lacului Tei

ClusterPower a fost înființată în 2019 de Cosmin Georgescu, Vladimir Ester și Carmen Ursa Georgescu.

Anterior a fost anunțat că ClusterPower va crea o infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop, în urma unei investiții inițiale de 172 milioane lei (36 milioane euro), din care 82 milioane de lei este asigurată printr-un ajutor de stat acordat anul trecut de Ministerul de Finanțe. Diferența este acoperită din fondurile proprii ale companiei și alte surse de finanțare.

viewscnt
Afla mai multe despre
clusterpower
centru de date