TikTok îi pregătește pe advertiseri pentru posibila interzicere a aplicației sale video în Statele Unite

TikTok îi pregătește pe advertiseri pentru posibila interzicere a aplicației sale video în Statele Unite
scris 9 aug 2020

TikTok îi pregătește pe advertiseri pentru posibila interzicere a aplicației sale video în Statele Unite, oferindu-le rambursarea banilor pentru campaniile care nu vor funcționa, potrivit unor cumpărători de publicitate, transmite Reuters.

Afacerile cu publicitate ale TikTok sunt încă în formare. Compania a anticipat pentru 2020 venituri de 1 miliard de dolari, care sunt numai o mică parte din veniturile totale al proprietarului acesteia, grupul chinez ByteDance, scrie News.ro.

TikTok a devenit însă o platformă populară pentru brandurile care vor să ajungă la cumpărătorii tineri.

Jon Bon Jovi a vândut o vilă pentru 20 de milioane de dolari și a cumpărat o alta cu 43 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Jon Bon Jovi a vândut o vilă pentru 20 de milioane de dolari și a cumpărat o alta cu 43 de milioane de dolari

TikTok a anunțat că va continua să onoreze campaniile de publicitate planificate și că va rambursa banii pentru cele pe care nu le va putea afișa. De asemenea, compania va colabora cu influencerii majori pentru a migra pe alte platforme în eventualitatea interzicerii TikTok în SUA, a declarat Rob Pearsall, vicepreedinte pentru media la agenția de publicitate Havas Media, referindu-se la un memo primit de agenție din partea TikTok, vineri dimineață.

Președintele american Donald Trump a semnat joi un decret care prevede interzicerea tranzacțiilor americane cu TikTok și WeChat, aplicația chineză de mesagerie, începând din 15 septembrie.

Unii advertiseri fac planuri de urgență și iau în considerare transferarea bugetelor de publicitate pe alte platforme.

Una dintre opțiuni este aplicația de mesagerie foto Snapchat, pentru advertiserii care au nevoie să ajungă la o audiență mai tânără, a spus Meghan Rao, director pentru conturi la agenția de publicitate HYFN, o divizie a Nexstar Digital, între ai cărei clienți se află New Balance și Macy’s.

Brandurile au început să întrebe dacă ar trebui să fie prezente pe platforme concurente ale TikTok, cum ar fi Triller și Byte, aplicații ale căror descărcări au crescut în ultimele zile, a declarat un director de agenție de publicitate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tiktok
sua