Top 10 al aplicațiilor și jocurilor care au marcat ultima decadă

Top 10 al aplicațiilor și jocurilor care au marcat ultima decadă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2019

O analiză cumulată a ultimii decade ne arată care sunt aplicațiile și jocurile de Android și iOS care și-au lăsat amprenta asupra ultimilor 10 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform analizei făcute de App Annie și fără să reprezinte vreo supriză, aplicațiile Facebook au dominat ultimii 10 ani în ceea ce privește numărul de download-uri. Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram sunt cele mai populare aplicații ale decadei care tocmai se încheie.

În fapt, topul este dominat de aplicații de comunicare și social media, categorie care are 7 aplicații în top 10.

În ceea ce privește veniturile generate, categoria dominantă este cea a serviciilor de streaming. Aici se regăsesc Netflix (pe primul loc), Pandora, Spotify, Youtube și HBO Now.

Tranzacție de 1 milion de euro: Grupul german Kathrein își consolidează cota în Romkatel București CITEȘTE ȘI Tranzacție de 1 milion de euro: Grupul german Kathrein își consolidează cota în Romkatel București

Topul jocurilor începe cu o surpriză pentru mulți. Primul loc după numărul de download-uri pe ultimii 10 ani îi revine lui Subway Surfers, un joc care este popular în special în India.

În același top se mai regăsesc, printre altele, Candy Crush Saga, Temple Run 2, My Talking Tom, Clash of Clans și Fruit Ninja.

În ceea ce privește veniturile, cel mai productiv joc al ultimei decade a fost Clash of Clans al finlandezilor de la Supercell. Acesta este urmat de Monster Strike și Candy Crush.

Analiza ia în calcul doar magazinele oficiale, App Store și Play Store. În unele regiuni ale lumii, utilizatorii folosesc, de voie sau forțați, magazine terțe, ale căror cifre ar fi putut influența ierarhiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii
jocuri
android
ios