Total Soft contestă o licitație CEZ Distribuție și acuză compania că favorizează “anumiți operatori economici”

Total Soft contestă o licitație CEZ Distribuție și acuză compania că favorizează “anumiți operatori economici”
scris 24 aug 2016

Total Soft, unul dintre principalii jucători pe piața aplicațiilor software pentru mediul de business, acuză CEZ Distribuție că îi limitează accesul la o licitație organizată de distribuitorul de energie electrică și că favorizează, prin criteriul experiență, “anumiți operatori economici”, fără să-i nominalizeze.

Prin cererea depusă luni la Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), compania de software afirmă că solicitarea impusă în caietul de sarcini al licitației privind experiență similară în sectorul utilități (electricitate, gaz, apă) este incorectă, limitativă și restrictivă și că elemente ale acesteia sunt concepute sau structurate cu scopul de a favoriza sau dezavantaja în mod nejustificat anumiți operatori economici.

“Autoritatea contractantă elimină posibilitatea de a se adresa unui număr mai mare de operatori economici care au capacitatea tehnică și profesională dovedită de a desfășura activități specifice obiectului acestui contract și în alte domenii relevante ale pieței nu numai în activitatea relevantă a entității contractante (electricitate, gaz, apă). Astfel, considerăm ca cerință impusă prin fișa de date în ceea ce privește experiența similară este de natură a restrânge artificial concurența, achiziția fiind concepută cu scopul de a favoriza sau dezavantaja în mod nejustificat anumiți operatori economici”, se arată în cererea Total Soft înaintată către CNSC.

ANAF atrage atenția firmelor că alegerea domiciliului fiscal la o adresă nefrecventată poate fi contraproductivă, pornind de la un studiu de caz CITEȘTE ȘI ANAF atrage atenția firmelor că alegerea domiciliului fiscal la o adresă nefrecventată poate fi contraproductivă, pornind de la un studiu de caz

Contestatarul propune ca soluții de remediere includerea în domeniul de aplicare a criteriilor privind experiența similară și altor activități din sectorul utilităților publice și, după actualizarea documentației, prelungirea termenului de depunere a ofertelor, care a fost stabilit pentru luni, 22 august.

CEZ Distribuție a inițiat, în a doua parte a lunii iulie, o licitație estimată la 2,78 milioane de euro, fără TVA, pe o perioadă de 7 ani, pentru realizarea unui sistem informatic care va gestiona planificarea resurselor mobile (umane, echipamente de lucru, matariale, utilaje, auto) asociate mai multor activități ale companiei.

CEZ Distribuție are peste 1,4 milioane de clienți și activează ca monopol regional de distribuție a energiei electrice în județele Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Teleorman și Vâlcea.

Compania este parte a grupului ceh CEZ.

Total Soft este controlat de fondul elen de investiții Global Finance și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 94,8 milioane de lei, în scădere cu 5% față de 2014, conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice.

Profitul net al companiei a scăzut în 2015 cu 54%, la 2,9 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
total soft
cez distributie
licitatie
contestatie
cnsc