Tranzacție: AROBS preia SYDERAL Polska și intră pe piața din Polonia

Tranzacție: AROBS preia SYDERAL Polska și intră pe piața din Polonia
scris 2 feb 2023

AROBS Transilvania Software, companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a preluat pachetul majoritar de acțiuni, în cuantum de 94%, al SYDERAL Polska, o companie din Gdansk, Polonia, specializată în dezvoltarea de produse și tehnologii pentru comunicarea cuantică și optică, stocarea și procesarea datelor, precum și controlul mecanismelor și instrumentelor prin satelit.

„Prin tranzacția anunțată astăzi facem încă un pas în direcția consolidării expertizei noastre în industria aerospațială din cadrul grupului AROBS. Expertiza SYDERAL Polska completează noua linie de business din cadrul grupului adusă de colegii noștri de la AROBS Engineering – dezvoltare de sisteme embedded și software pentru sectorul aerospațial.

Echipa din cadrul Syderal Polska deține o experiență consistentă în domeniul aerospațial, compania participând în mod activ în inițiativele legate de crearea Infrastructurii Europene de Comunicare Cuantică.

În plus, suntem încântați că, începând cu acest an, grupul AROBS este prezent într-o nouă țară, Polonia, și sunt încrezător că împreună cu echipa locală vom dezvolta produse inovatoare și vom fi implicați în proiecte cu un impact semnificativ asupra viitorului Europei spațiale,” a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.  

GALERIE FOTO Samsung a prezentat seria de smartphone-uri Galaxy S23. Cât vor costa CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Samsung a prezentat seria de smartphone-uri Galaxy S23. Cât vor costa

SYDERAL Polska a fost înființată în anul 2016 și are o echipă formată din 28 de specialiști în furnizarea de soluții software și hardware pentru nevoile clienților cu activitate în sectorul aerospațial. Compania implementează proiecte pentru Agenția Spațială Europeană (ESA), iar în același timp, lucrează la proiecte de cercetare și dezvoltare finanțate prin Centrul Național de Cercetare și Dezvoltare (NCBiR) din Polonia.

De-a lungul timpului, SYDERAL Polska a fost implicată în numeroase proiecte cu parteneri din sectorul aerospațial european, inclusiv cu reprezentanți ai pieței New Space, al căror scop este democratizarea domeniului aerospațial prin accesul la sisteme și servicii la prețuri rezonabile pentru companiile noi din piață.  

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Michal Drogosz, actualul CEO, care va rămâne și acționar, cu o participație de 6%. Rezultatele SYDERAL Polska vor fi incluse în situațiile financiare consolidate începând cu anul 2023. La nivelul anului 2022, SYDERAL Polska estimează o cifră de afaceri de 1 milion de euro. 

De la încheierea plasamentului privat din octombrie 2021, AROBS a achiziționat companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic, și Centrul de Soft GPS România, precum și două entități din Republica Moldova, AROBS Software și TrackGPS, tranzacții aprobate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din data de 22 decembrie 2022.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 855 milioane de lei.

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii și este prezentă în 11 locații din România și 8 din străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
arobs
syderal polska