Tranzacție de 5 miliarde euro pe piața semiconductorilor: Renesas cumpără producătorul european de cipuri Dialog

Tranzacție de 5 miliarde euro pe piața semiconductorilor: Renesas cumpără producătorul european de cipuri Dialog
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 feb 2021

Producătorul japonez de semiconductori Renesas Electronics a ajuns la un acord pentru preluarea rivalului european Dialog Semiconductor, într-o tranzacție ce evaluează furnizorul de cipuri pentru smartphone la aproximativ 4,9 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renesas, unul dintre cei  mai mari producători de cipuri pentru industria auto la nivel mondial, a agreat să plătească 67,50 euro în numerar în schimbul unei acțiuni Dialog, cu 20,3% peste prețul de la închiderea tranzacțiilor vineri.

Acordul evaluează Dialog la 4,886 miliarde de euro.

Dacia oprește producția săptămâna viitoare, din cauza crizei de cipuri și semiconductori CITEȘTE ȘI Dacia oprește producția săptămâna viitoare, din cauza crizei de cipuri și semiconductori

Cu sediul în Marea Britanie, Dialog este principalul furnizor de cipuri pentru managementul bateriilor al Apple. Compania, specializată în cipuri pentru industria telecomunicațiilor și IoT, este listată pe bursa de la Frankfurt din 1999.

Acțiunile Dialog s-au apreciat cu până la 21% în urma informațiilor privind achiziția de către Renesas.

Tranzacția este așteptată să fie finalizată în a doua jumătate a anului, sub rezerva obținerii aprobărilor de la autoritățile de reglementare relevante.

viewscnt
Afla mai multe despre
renesas
dialog semiconductor
cipuri dialog
semiconductori auto
tranzactie
preluare