Blocajele în industria globală de semiconductori afectează producția de automobile Volkswagen

Blocajele în industria globală de semiconductori afectează producția de automobile Volkswagen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 dec 2020

Constructorul de automobile Volkswagen a anunțat că producția de automobile a grupului a fost afectată de blocajele din industria de semiconductori. Sunt afectate uzine din China, America de Nord și Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Revenirea industriei auto din ultimele luni, după blocajele și declinul cauzat de pandemia de coronavirus, a pus la încercare furnizorii de componente electronice, după cum reiese dintr-un anunț de ultim moment al Volkswagen. Compania germană transmite că a fost nevoită să restrângă producția din China, America de Nord și Europa, la modelele dezvoltate pe platforma MQB, din acest motiv.

„Blocajele masive ale furnizorilor de semiconductori cauzează perturbări considerabile pentru constructori pe tot globul la nivelul producției de vehicule. Ca rezultat al pandemiei de Covid-19 și al scăderilor vânzărilor din industria auto, producătorii de top de semiconductori au realocat capacităților de producție clienților din alte sectoare, precum electronicele de consum. Cu toate acestea, piața de automobile s-a recuperat acum semnificativ, iar industria, inclusiv Volkswagen Group, se confruntă cu un blocaj al componentelor electroncie solicitate”, se arată în anunțul VW.

Brent Valmar, director general Porsche România: Trebuie să discutăm o nouă taxă de mediu. Tema preocupă autoritățile și jucătorii din piață CITEȘTE ȘI Brent Valmar, director general Porsche România: Trebuie să discutăm o nouă taxă de mediu. Tema preocupă autoritățile și jucătorii din piață

Din această cauză, Volkswagen spune că a fost nevoită să adapteze producția la locațiile de pe cele mai mari piețe la situația curentă a furnizorilor, pentru primul trimestru din 2021.

Compania germană transmite că modelele afectate sunt cele bazate pe platforma MQB, ale Volkswagen, VW Vehicule Comerciale, Skoda, SEAT și, într-o măsură limitată, Audi. Șefii companiei caută soluții și alternative „pentru a avea în vedere limitarea efectelor bloacajelor și a numărului vehiculelor afectate”.

Murat Aksel, noul director al grupului pentru Achiziții: „Până în acest moment, am făcut față cu bine acestei crize mulțumită sistemului de achiziții remarcabil și al managementului de producție. Cu toate acestea, simțim acum efectele blocajului global al semiconductorilor. Facem orice ne stă în putere pentru a minimiza pierderile de producție și pentru a asigura că livrările normale către clienți pot fi reluate pe cât posibil de repede”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
productie volkswagen semiconductori
blocaje industria auto