EXCLUSIV Gigantul american HAVI, distribuitorul McDonald`s, pregătește mutarea în cel mai mare centru de distribuție pe care l-a avut până acum în România, făcut de Globalworth și Global Vision. Cea mai mare tranzacție de închiriere din 2021

EXCLUSIV Gigantul american HAVI, distribuitorul McDonald`s, pregătește mutarea în cel mai mare centru de distribuție pe care l-a avut până acum în România, făcut de Globalworth și Global Vision. Cea mai mare tranzacție de închiriere din 2021
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 26 apr 2021

Compania de transport și logistică HAVI, unicul distribuitor al rețelei de restaurante McDonald`s România, a preînchiriat un depozit de 22.000 de metri pătrați pe care Globalworth și Global Vision urmează să îl construiască în cadrul complexului Chitila Logistics Hub, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

HAVI Logistics își desfășoară activitatea locală din două centre de distribuție, din Chitila și Deva, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați. Compania urmează să se mute acum pe aceeași stradă din Chitila, la 500 de metri distanță față de actualul depozit închiriat de la CTP, potrivit surselor Profit.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

HAVI Logistics, companie cu afaceri locale de peste 140 de milioane de euro, a bătut palma cu Globalworth și Global Vision pentru a închiria un depozit de circa 22.000 de metri pătrați în proiectul pe care cei doi dezvoltatori îl construiesc acum în Chitila. Tranzacția de închiriere a fost intermediată de brokerul Laurențiu Duică. Aceasta este cea mai mare tranzacție de închiriere din 2021.

Globalworth și Global Vision au livrat în septembrie anul trecut primul depozit, cu o suprafață de 22.700 de metri pătrați, din cadrul Chitila Logistics Hub. Această primă etapă a fost închiriată către Dante International (eMAG), Delhaize Group (Mega Image) și retailerul de cosmetice Green Net și aduce proprietarilor venituri de circa 1 milion de euro pe an.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer


EXCLUSIV Gigantul american HAVI, distribuitorul McDonald`s, pregătește mutarea în cel mai mare centru de distribuție pe care l-a avut până acum în România, făcut de Globalworth și Global Vision. Cea mai mare tranzacție de închiriere din 2021

La  sfârșitul anului trecut, cei doi investitori au făcut un credit de 8 milioane de euro pentru refinanțarea proiectului din Chitila, sumă din care 7 milioane de euro a fost utilizată anul trecut, iar 1 milion de euro au fost distribuiți pentru anul acesta.

Faza a doua de dezvoltare a proiectului cuprinde o nouă clădire, în suprafață de 15.600 de metri pătrați, ce trebuie livrată în partea a doua a acestui an, după o investiție de 7,4 milioane de euro. Întregul complex logistic va avea 75.800 de metri pătrați și va atrage o investiție totală estimată la 35,4 milioane de euro.

EXCLUSIV Detaliile listării pe bursă pregătite de One United Properties. Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu vin cu un pachet minoritar. „Ne propunem să ne listăm în iunie 2021.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Detaliile listării pe bursă pregătite de One United Properties. Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu vin cu un pachet minoritar. „Ne propunem să ne listăm în iunie 2021.“

HAVI Logistics este cel mai mare logisticean din România și unul dintre cei mai mari din lume. Bazele companiei au fost puse de Ted Perlman și Bob Rocque în 1974, când au devenit distribuitorul restaurantelor McDonald`s din Chicago. Ted Perlman a deținut HAVI timp de 40 de ani. În 2014, directorul executiv al companiei, Russ Smyth, și alți 5 membri din conducere au cumpărat HAVI de la familia Perlman.

Compania Global Vision, fondată de antreprenorul Sorin Preda, a cumpărat, anul trecut, de la grupul bancar Erste un teren de aproape 100 de hectare în satul constănțean Lazu, unde Voestalpine intenționa să construiască, înainte de criza din 2008, un combinat siderurgic. Pe acest teren, el a gândit un parc logistic și de producție ușoară în suprafață de peste 550.000 de metri pătrați, care să fie dezvoltat pe parcursul a șase ani și să ajungă la o investiție de peste 200 de milioane de euro.

EXCLUSIV Fiicele Cameliei și ale lui Dan Șucu intră pe piața rezidențială cu un proiect de lux lângă Stejarii lui Ion Țiriac, o zonă imobiliară tot mai fierbinte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiicele Cameliei și ale lui Dan Șucu intră pe piața rezidențială cu un proiect de lux lângă Stejarii lui Ion Țiriac, o zonă imobiliară tot mai fierbinte

La scurt timp, jumătate din firma Black Sea Vision, prin care se dezvoltă acest proiect, a fost cumpărată de Globalworth, într-un parteneriat 50%-50%, similar proiectului din Chitila.

În trecut, Global Vision a dezvoltat mai multe proprietăți pe care Ioannis Papalekas le-a consolidat în portofoliul Globalworth. Acum, Globalworth se extinde puternic pe sectorul logistic.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
havi logistics
mcdonald`s
globalworth
global vision
chitila logistics hub