Twitter intră în competiție cu Microsoft - este interesat de cumpărarea TikTok

Twitter intră în competiție cu Microsoft - este interesat de cumpărarea TikTok
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 aug 2020

Microsoft nu este singurul pețitor al rețelei sociale chinezești, interesați fiind și cei la Twitter de cumpărarea reprezentanței din Statele Unite a TikTok.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De mai bine de o săptămână se discută fie despre blocarea TikTok în Statele Unite, fie de cumpărarea de către Microsoft a operațiunilor companiei chinezești din mai multe țări, în frunte cu Statele Unite.

Se pare, însă, că Microsoft nu este singura companie americană care vrea să cumpere TikTok. Twitter este, de asemenea, interesată de cumpărarea rețelei sociale cu rădăcini în China.

Un sfert dintre posesorii de smartphone folosesc coduri PIN formate din cifre ușor de intuit CITEȘTE ȘI Un sfert dintre posesorii de smartphone folosesc coduri PIN formate din cifre ușor de intuit

Conform unor surse anonime, citate de The Wall Street Journal, Twitter a avut deja o serie de discuții preliminare pentru achiziția strict a diviziei din Statele Unite a TikTok.

Jack Dorsey a mers pe ideea că, spre deosebire de Microsoft, în cazul Twitter ar exista mai puține provocări legale și privind concurența incorectă prin achiziționarea unui rival.

Twitter, spre deosebire de Microsoft, are nevoie de suportul și banii investitorilor, fiind o companie cu un buget de achiziții semnificativ mai mic decât cel de care dispune Microsoft.

Nu se știe, însă, dacă discuțiile dintre Twitter și TikTok continuă în prezent, ori s-au oprit în fază preliminară. Cert este că Microsoft pare să se afle în pole position în cazul acestei achiziții.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a dat termen până pe 15 septembrie pentru finalizarea tranzacției. În caz contrar, acesta a amenințat că TikTok va fi blocată în Statele Unite.

Tot pe surse, se pare că TikTok pregătește chemarea în instanță a administrației de la Casa Albă exact din cauza obstrucțiilor și a presiunilor la care este supusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
tiktok
microsoft