Twitter lucrează la o funcție de retragere a postărilor

Twitter lucrează la o funcție de retragere a postărilor
scris 6 mar 2021

Rețeaua socială condusă de Jack Dorsey va avea în curând o opțiune prin care utilizatorii pot retrage postările pentru puțin timp după apăsarea butonului de publicare.

Zvonurile despre un “undo send”, o opțiune prin care postările să fie retrase pentru a fi corectate sau șterse, circulă de mai multe luni, însă, informația capătă o greutate mult mai mare acum, când există și interfața grafică dezvoltată de Twitter să o susțină.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Ascuns în codul aplicației, a fost găsit o nouă versiune a butonului de publicare a postărilor pe Twitter, care include și funcția “undo send”.

Funcția “Undo send” este afișată ca o bară de progres descrescătoare în fereastra care confirmă publicarea unui tweet. Aceasta indică utilizatorului cât timp are să o folosească. După expirarea timpului, postarea nu mai poate fi retrasă.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

În iterația descoperită în codul aplicației, funcția “undo send” este disponibilă doar câteva secunde după publicare. Este posibil ca Twitter să crească această perioadă de timp, însă nu cu foarte mult. Caracterul “real time” face parte din ADN-ul Twitter, iar un “undo send” care să se deruleze pe o perioadă mai mare ar întârzia propagarea informațiilor.

Facilitatea testată acum de Twitter seamănă într-o mare măsură cu “undo send” din Gmail. Și acolo utilizatorii au posibilitatea să retragă un email, vreme de cel mult 30 de secunde după trimitere - în caz că au greșit ceva.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Funcția “undo send”, despre care nu se știe când va fi lansată oficial, pare să aibă rolul de a mai estompa din presiunea pe care utilizatorii o pun pentru introducerea unei opțiuni de editare a postărilor, pe care Twitter refuză să o implementeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
undo send