Twitter merge mai departe cu sistemul de „downvote”

Twitter merge mai departe cu sistemul de „downvote”
scris 6 feb 2022

După reacțiile pozitive ale primelor luni de testare, sistemul de downvote la care Twitter lucrează în prezent va fi extins, urmând a putea fi folosit de mai mulți utilizatori.

În iulie 2021, Twitter a început să testeze un sistem de downvote, similar celui folosit de Reddit încă din 2005. Recomandările și filtrele de conținut ale rețelei sociale ar putea fi influențate de voturile negative acordate de utilizatori.

Mai important, pentru Twitter, noul buton are potențialul de a crea controverse și a crește nivelul de engagement al utilizatorilor, ceea ce înseamnă mai mult timp petrecut în rețea și mai multe reclame afișate.

Meta introduce distanțarea socială între avatarurile din metavers CITEȘTE ȘI Meta introduce distanțarea socială între avatarurile din metavers

După testele inițiale, Twitter a decis să extindă vizibilitatea experimentului. Mai mulți utilizatorii ai versiunii web și, în curând, de iPhone și Android, vor vedea și vor putea folosi noul sistem.

În stadiul actual, sunt testate mai multe versiuni de downvote. Unii utilizatori ar putea vedea doar butonul downvote, în vreme ce alții ar putea vedea două butoane - downvote și upvote - la fel ca pe Reddit.

În funcție de evoluția experimentului și concluziile la care cei de la Twitter vor ajunge, va fi aleasă una dintre variantele testate în prezent sau ar putea fi chiar încercată o nouă abordare.

Dincolo de Reddit și Twitter, Facebook a testat și ea un buton de Dislike, însă, a renunțat la idee și nu a implementat niciodată această funcție la nivelul întregii platforme.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
downvote