Twitter șterge postări ale lui Rudy Giuliani și Jair Bolsonaro pentru dezinformare

Twitter șterge postări ale lui Rudy Giuliani și Jair Bolsonaro pentru dezinformare
scris 31 mar 2020

Twitter a început să-și pună în practică măsurile mai stricte impuse în mod special pe subiectul COVID-19 cu două nume importante: avocatul lui Donald Trump și președintele Braziliei.

Rețeaua socială a decis să șteargă o postare a lui Rudy Giuliani, fost primar al orașului New York și actualul avocat al președintelui Statelor Unite, care susținea că hidroxiclorochina poate vindeca coronavirus, scrie News.ro.

Majoros, Telekom: Nu dăm afară salariați și nu trimitem în șomaj. Am putea avea probleme dacă clienții încep să nu plătească pentru că nu au unde CITEȘTE ȘI Majoros, Telekom: Nu dăm afară salariați și nu trimitem în șomaj. Am putea avea probleme dacă clienții încep să nu plătească pentru că nu au unde

Capacitatea medicamentului folosit împotriva malariei de a fi eficient și în cazul Coronavirus este un subiect amplu dezbătut în prezent, însă nu este încă dovedită științific.

Astfel, Twitter a șters postarea lui Giuliani, care era, de fapt, o preluare de la Charlie Kirk, un activist conservator.

Rețeaua socială a mai șters două postări ale președintele Brazilian Jair Bolsonaro, în care se minimalizau riscul infectării cu COVID-19 și importanța carantinei în cazul celor infectați.

Pe lângă Twitter, Bolsonaro și-a văzut același postări șterse de pe Facebook și Instagram, pentru același motiv, dezinformare.

Twitter, care a fost criticată că este prea blândă în ceea privește informațiile false postate de politicieni, a anunțat recent că va aplica măsuri mult mai stricte punctual în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
jair bolsonaro
dezinformare