UiPath se pregătește să devină decacorn și intră în Franța. "România nu e bună pentru o pornire, piața este mică, oamenilor nu le plac riscurile și preferă să rămână în job-uri confortabile..."

UiPath se pregătește să devină decacorn și intră în Franța. "România nu e bună pentru o pornire, piața este mică, oamenilor nu le plac riscurile și preferă să rămână în job-uri confortabile..."

Daniel Dines

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 29 mai 2019

UiPath, devenit recent cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI), va atinge în curând statutul de decacorn, cu o evaluare de peste 10 miliarde de dolari, o altă țintă fiind să deschidă un laborator de cercetare în Franța până la finele anului, a anunțat Daniel Dines, fondatorul român al startup-ului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"România nu este un loc bun pentru o pornire, piața locală este mică, oamenilor nu le plac riscurile și preferă să rămână în locuri de muncă confortabile ... Dar noi am făcut-o!", spune Dines în Les Echos, vorbind despre succesul companiei sale.

Perspectiva pentru următoarele 18 luni este de asemenea indicată: Ar trebui să fim pregătiți pentru o intrare la bursă !

Profit.ro a anunțat recent că UiPath pregătește extinderea operațiunilor, luând în calcul inclusiv eventuale fuziuni sau achiziții strategice, precum și investiții în instruirea personalului.

Startup-ul fondat de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă a atras, recent, 568 milioane de dolari printr-o rundă de finanțare de tip Serie D de la investitori noi și existenți, operațiune care a ridicat evaluarea companiei la 7 miliarde de dolari.

Noua rundă de finanțare aduce compania cu un pas mai aproape de listarea pe bursa de la New York. Conform planurilor anunțate anterior de Dines, UiPath vizează să se listeze pe piața Nasdaq până în 2021.

Vodafone a identificat vulnerabilități de securitate la echipamentele Huawei CITEȘTE ȘI Vodafone a identificat vulnerabilități de securitate la echipamentele Huawei

Acum, planul companiei este extinderea operațiunilor proprii, instruirea personalului, lansarea de noi produse și tehnologii, precum și finanțarea unor eventuale fuziuni sau achiziții strategice.

UiPath, startup desprins în 2015 dintr-o companie românească specializată în furnizarea de soluții software pentru outsourcing, are sediul la New York și aproape 2.600 de angajați în 19 țări, inclusiv în România, unde se află principalul hub de cercetare-dezvoltare.

Compania dezvoltă și vinde tehnologie RPA (Robotic Process Automation), roboții software proprii fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Afacerile Orange România au scăzut, portofoliul de clienți a crescut CITEȘTE ȘI Afacerile Orange România au scăzut, portofoliul de clienți a crescut

La începutul anului trecut, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Șase luni mai târziu, UiPath a atras noi fonduri de la investitori existenți și de la fondul Sequoia Capital, obținând o evaluare de 3 miliarde de dolari.

Startup-ul se află în plin proces de expansiune accelerată: anul trecut, a deschis birouri în România, Germania, Austria, Franța, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia, Spania și Africa de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
finantare
investitii
achizitii strategice
listare bursa
ipo
daniel dines