ULTIMA ORĂ Vodafone elimină echipamentele Huawei din rețelele sale de bază de telefonie mobilă din Europa

ULTIMA ORĂ Vodafone elimină echipamentele Huawei din rețelele sale de bază de telefonie mobilă din Europa
scris 5 feb 2020

Vodafone va elimina echipamentele furnizate de Huawei din rețelele sale de bază de telefonie mobilă din Europa, după ce Marea Britanie a decis să restricționeze rolul companiei chineze în dezvoltarea 5G, transmite Reuters.

Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020? CITEȘTE ȘI Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020?

"Am decis acum, ca rezultat al precizărilor Comisiei Europene și al deciziei Guvernului britanic, să eliminăm Huawei din rețelele de bază de telefonie mobilă", a anunțat miercuri directorul general Nick Read, scrie Agerpres.

Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business? CITEȘTE ȘI Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business?

"Implementarea acestei decizii ne va lua cinci ani, iar costurile se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro", a precizat șeful operatorului de telecomunicații mobile din lume.

Licitație teren situat in București CITEȘTE ȘI Licitație teren situat in București

Și grupul de telefonie Orange a anunțat luna trecută că a ales companiile europene Nokia și Ericsson în calitate de furnizori de echipamente pentru dezvoltarea unei rețele de telefonie mobilă 5G în Franța.

Huawei este într-un moment în care a fost forțată de Statele Unite să renunțe la o serie întreagă de tehnologii și servicii, precum aplicațiile Google sau cipurile americane.

Washingtonul acuză Huawei de spionaj în contul Beijingului și își îndeamnă aliații să nu se aprovizioneze de la grupul chinez în construirea rețelelor lor 5G.

Aflată într-un moment tensionat, Huawei susține că a urcat pe locul doi pe piața românească de telefoane mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
huawei