Un alt fost angajat Facebook vrea să denunțe compania în fața Congresului SUA. Sophie Zhang s-a simțit ca și când ar fi avut „mâinile pătate cu sânge” după ce a lucrat pentru Facebook

Un alt fost angajat Facebook vrea să denunțe compania în fața Congresului SUA. Sophie Zhang s-a simțit ca și când ar fi avut „mâinile pătate cu sânge” după ce a lucrat pentru Facebook
scris 12 oct 2021

Sophie Zhang, care a spus că s-a simțit ca și când ar fi avut „mâinile pătate cu sânge” după ce a lucrat pentru Facebook, este dispusă să depună mărturie în fața Congresului american legat de fostul său angajator, potrivit CNN.

Ea a precizat că a oferit documentație despre companie unei agenții guvernamentale americane, scrie News.ro.

Microsoft cumpără startup-ul Ally CITEȘTE ȘI Microsoft cumpără startup-ul Ally

Intervenția vine după ce o fostă directoare a companiei, Frances Haugen, devenită informatoare, a atenționat în Congresul SUA că produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor și provoacă diviziuni.

Zhang, care a lucrat ca analist de date la gigantul tehnologic timp de aproximativ trei ani, a scris un memoriu când a fost concediată anul trecut detaliind cum nu crede că Facebook face suficiente pentru a combate ura și dezinformarea, mai ales în țările mai mici și în curs de dezvoltare. Potrivit ei, a fost concediată din cauza unor probleme de performanță.

Memoriul a fost prezentat anul trecut de BuzzFeed News, iar ulterior a stat la baza unei serii de articole publicate de The Guardian.

Sophie Zhang a declarat pentru CNN că a fost încurajată de faptul că pare să existe un sprijin de ambele părți privind acțiunea în cazul protecției copiilor online, după mărturia avertizorului Frances Haugen cu privire la Facebook în fața unui subcomitet din Senat, săptămâna trecută.

Zhang a dezvăluit că a oferit autorităților informații despre Facebook. „Am furnizat unei agenții guvernamentale documentație detaliată privind potențiale infracțiuni penale. Din câte am înțeles, o anchetă este în derulare”, a scris pe Twitter.

Ea a refuzat să spună CNN despre ce informații este vorba și către ce agenție au fost trimise. Un purtător de cuvânt al FBI a refuzat să comenteze.

Esențial în acuzațiile aduse de Zhang companiei este că Facebook nu face suficiente eforturi pentru a combate abuzul pe platformă în țările din afara Statelor Unite. Aproximativ 90% dintre utilizatorii activi lunar ai Facebook sunt din afara SUA și Canada, potrivit celor mai recente date publicate de companie.

Luni, un purtător de cuvânt al Facebook a spus că, în ultimii ani, au fost investite miliarde de dolari în siguranță și securitate.

„Am eliminat peste 150 de rețele care căutau să manipuleze dezbaterea publică începând cu 2017, iar ele erau din mai mult de 50 de țări, cu majoritate din afara SUA. Istoricul nostru arată că am intervenit privind abuzul cu aceeași intensitate pe care o aplicăm în SUA”, a spus purtătorul de cuvânt.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
congres