Un atac informatic masiv împotriva utilizatorilor browserului Google Chrome arată noi vulnerabilități de securitate

Un atac informatic masiv împotriva utilizatorilor browserului Google Chrome arată noi vulnerabilități de securitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2020

Un atac informatic masiv efectuat prin intermediul a 32 de milioane de descărcări de extensii pentru browserul Google Chrome, descoperit recent, scoate în evidență incapacitatea industriei tehnologiei de a proteja browserele care sunt folosite tot mai mult pentru email, statele de plată și alte funcțiuni sensibile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunțat că a eliminat peste 70 de extensii gratuite din Chrome Web Store, după ce compania a fost alertată de cercetători, luna trecută, scrie News.ro.

”Când suntem avertizați despre extensii în magazinul web care încalcă politicile noastre, luăm măsuri și folosim aceste incidente ca material de instruire pentru a îmbunătăți analizele noastre automate și manuale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Scott Westover.

Gigantul american Amazon și-a dublat numărul de angajați în România CITEȘTE ȘI Gigantul american Amazon și-a dublat numărul de angajați în România

Majoritatea extensiilor gratuite ar fi trebuit să avertizeze utilizatorii despre site-uri web discutabile sau să convertească fișiere dintr-un format în altul. În schimb, au sifonat istoricul de navigare și datele de acreditare pentru accesul la instrumente interne de afaceri.

În funcție de numărul de descărcări, a fost cea mai lungă campanie malițioasă în magazinuș Chrome de până acum, potrivit co-fondatorului Awake, cercetătorul șef Gary Golomb.

Nu este clar cine a fost în spatele efortului de a distribui malware.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
atac cibernetic