Un hoț a furat statele de plată ale mai multor zeci de mii de angajați Facebook

Un hoț a furat statele de plată ale mai multor zeci de mii de angajați Facebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 dec 2019

Datele salariale a 29.000 de angajați Facebook au fost furate din mașina unui om de HR al gigantului american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un hoț a furat harddisk-urile pe care erau salvate statele de plată pentru aproximativ 29.000 de angajați Facebook. Acestea nu erau criptate, astfel că cel care a intrat în posesia harddisk-urilor poate citi în voie fișierele.

Evenimentul a avut loc luna trecută, însă Facebook și-a anunțat abia cum, printr-un email, angajații.

Fișierele includ toate tipurile de remunerații ale angajaților respectivi, de la salariile lunare la bonusurile de obiectiv.

FOTO Atenționare CERT-RO: Un concurs fals, prin care se oferă ca premiu un iPhone X Max, se propagă pe rețelele sociale CITEȘTE ȘI FOTO Atenționare CERT-RO: Un concurs fals, prin care se oferă ca premiu un iPhone X Max, se propagă pe rețelele sociale

Alături de acestea, în aceleași fișiere sunt stocate și datele financiare personale ale angajaților, inclusiv conturile bancare și ultimele patru cifre ale numărului de asigurare socială.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că datele stocate erau valabile pentru anul trecut și că toți angajații afectați lucrează în Statele Unite.

Furtul a avut loc pe 17 noiembrie și a fost observat pe 20 noiembrie. Omul de HR în cauză nu avea voie să scoată datele respective în afara firmei.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
state de plata
salarii