Un nou bug de iOS duce la blocarea iPhone-urilor când sunt trimise link-uri

Un nou bug de iOS duce la blocarea iPhone-urilor când sunt trimise link-uri
scris 19 ian 2018

A fost descoperit o nouă problemă a sistemului de operare iOS, care duce la blocarea sau restartarea iPhone-urilor.

Un inginer software a descoperit un bug al platformei iOS care creează probleme de stabilitate ce pot varia de la blocarea temporară până la repornirea fără avertisment a telefonului.

La baza problemei stă aplicația Messages a celor de la Apple, care încarcă anticipat site-urile când utilizatorul primește un link, pentru ca afișarea paginii să aibă loc cât mai repede.

Abraham Masri a demonstrat problema creând un site care conține foarte multe caractere în zona meta a paginilor. Pentru că nu are instrucțiuni pentru această situație, aplicația Messages se blochează, trăgând după ea, în unele cazuri, întregul sistem de operare.

Compania americană Fitbit a trimis echivalentul a peste 12 milioane lei în România CITEȘTE ȘI Compania americană Fitbit a trimis echivalentul a peste 12 milioane lei în România

Blocarea survine în momentul în care utilizatorul primește un link în aplicația Messages, iar bug-ul își creează efectele fără ca utilizatorul să urmeze link-ul respectiv. Simpla primire a mesajul poate declanșa blocarea, fără ca utilizatorul să înțeleagă de unde vine problema.

Efectele nu sunt întotdeauna aceleași. Uneori se blochează doar aplicația Messages, alteori sistemul de operare rulează mai greoi, iar în cel mai rău caz acesta se restartează fără avertizarea prealabilă a utilizatorului.

Apple a anunțat că va lansa săptămâna viitoare un update care va remedia această problemă ce afectează toate versiunile de iOS de la 10 până în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios