Un startup susținut de Steven Spielberg oferă experiențe de realitate virtuală în mall-uri

Un startup susținut de Steven Spielberg oferă experiențe de realitate virtuală în mall-uri
scris 13 feb 2017

Giganții tehnologiei din Silicon Valley se luptă să domine piața realității virtuale pentru locuințe, dar unele personalități de la Hollywood speră să se folosească de această tehnologie pentru a scoate oamenii din case, un exemplu fiind un startup susținut de regizorul Steven Spielberg, relatează Wall Street Journal.

Noua companie, susținută de Steven Spielberg și trei studiouri cinematografice, a strâns 11 milioane de dolari pentru a lansa primul său centru de realitate virtuală într-un mall din Los Angeles, având planuri de extindere anul viitor, scrie News.ro.

Dreamscape Immersive va oferi experiențe originale de realitate virtuală și unele legate de francize mari de filme, a declarat co-președintele Walter Parkes, fost director la studiourile DreamWorks și producător cu o experiență îndelungată.

Tehnologia companiei, dezvoltată de firma elvețiană Artanim, permite ca mai mulți oameni să interacționeze în același mediu de realitate virtuală. Pentru aceasta este nevoie de 16 camere și senzori care pot fi instalați pe mâinile și picioarele a șase utilizatori.

WhatsApp devine o aplicație mai sigură, prin introducerea sistemului de verificare dublă CITEȘTE ȘI WhatsApp devine o aplicație mai sigură, prin introducerea sistemului de verificare dublă

Sistemul este mai avansat decât sistemele actuale pentru locuințe, oferite de companii precum Sony și Oculus, divizie a Facebook.

”Studiourile și centrele de cumpărături au aceeași provocare, de a crea experiențe care să atragă oamenii”, a afirmat Parkes într-un interviu, adăugând că această suprapunere de intereseze este văzută ca fiind o oportunitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
steven spielberg
realitate virtuala