Valoarea de piață a OpenAI ar fi ajuns la 80 de miliarde de dolari, triplu față de acum 10 luni

Valoarea de piață a OpenAI ar fi ajuns la 80 de miliarde de dolari, triplu față de acum 10 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2024

OpenAI a finalizat o tranzacție în cadrul căreia compania de inteligență artificială din San Francisco a fost evaluată la 80 de miliarde de dolari sau mai mult, aproape triplându-și evaluarea în mai puțin de 10 luni, au declarat trei persoane care dețin cunoștințe despre tranzacție pentru The New York Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania ar urma să vândă acțiunile existente în cadrul unei așa-numite oferte publice de cumpărare conduse de firma de investiții Thrive Capital, au precizat aceste persoane. Tranzacția le permite angajaților să își încaseze banii pentru acțiunile pe care le dețin în companie, scrie G4Media.ro.

OpenAI, care a refuzat să comenteze, este în prezent unul dintre cele mai valoroase start-up-uri tehnologice din lume, după ByteDance și SpaceX, potrivit cifrelor furnizate de CB Insights, care urmărește datele.

Google lansează prima versiune de test pentru Android 15 CITEȘTE ȘI Google lansează prima versiune de test pentru Android 15

Tranzacția este un alt exemplu al mașinăriei de tranzacții din Silicon Valley care pompează bani într-o mână de companii specializate în inteligența artificială generativă – tehnologie care poate genera singură texte, sunete și imagini. Boom-ul de finanțare a început la începutul anului trecut, după ce OpenAI a captat imaginația publicului cu lansarea chatbot-ului online ChatGPT.

(The New York Times a dat în judecată OpenAI și partenerul său, Microsoft, în decembrie, susținând că a încălcat drepturile de autor asupra conținutului știrilor legate de sistemele de inteligență artificială).

viewscnt
Afla mai multe despre
openai