Valoarea plăților contactless va depăși în premieră 1 trilion de dolari

Valoarea plăților contactless va depăși în premieră 1 trilion de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 aug 2018

Plățile realizate folosind tehnologia contactless vor depăși anul acesta, pentru prima dată, valoarea de 1 trilion de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Estimarea, care aparține companiei de analiză Juniper Research și se referă atât la carduri, cât și la telefoane mobile, mai relevă că, până în 2020, peste 450 de milioane de persoane  vor plăti numai cu ajutorul smartphone-ului.

Interesant este că, susțin cei de la Juniper Research, jumătate din tranzacțiile contactless efectuate cu soluțiile OEM-urilor vor fi realizate prin sistemul Apple Pay. Asta deși Google domină piața smartphone-urilor, cu o cotă de piață de 85% pentru Android contra doar 15% cât deține din piață iPhone.

Apple și Huawei sunt singurii producători care au crescut pe piața tabletelor în ultimul trimestru CITEȘTE ȘI Apple și Huawei sunt singurii producători care au crescut pe piața tabletelor în ultimul trimestru

Însă Google concurează pe piața plăților contactless inclusiv cu proprii parteneri. Producători precum Samsung și Huawei au propriile soluții de plăți contactless integrate pe smartphone-urile pe care le comercializează.

În plus, Apple atrage, în mod tradițional, utilizatorii cu venituri mai mari, cei care sunt și mai predispuși să folosească soluții noi de plată, precum plata contactless.

Conform aceleiași estimări, până în 2020 vor fi efectuate plăți contactless cu telefonul în valoare de peste 300 de miliarde de dolari, reprezentând 15% din totalul plăților contactless. Restul vor fi făcute în continuare cu cardurile contactless.

Directorul pentru securitate al Facebook pleacă din companie, iar postul său va fi desființat CITEȘTE ȘI Directorul pentru securitate al Facebook pleacă din companie, iar postul său va fi desființat

În următorii patru ani, susțin cei de la Juniper Research, se va ajunge la un număr de 10 miliarde de tranzacții contactless realizate cu telefonul mobil. Această modalitate de plată va fi cel mai frecvent folosită în America de Nord și Asia.

Ambele metode de plată contactless, card și telefon, vor ajunge până în 2029 la o valoare a tranzacțiilor de peste 2 trilioane de dolari, ceea ce va reprezenta 15% din totalul plăților de orice fel.

viewscnt
Afla mai multe despre
plati
contactless
apple
google
smartphone