Tranzacție: Endava, cu 2.600 de angajați în România, se extinde în Europa de Sud-Est

Tranzacție: Endava, cu 2.600 de angajați în România, se extinde în Europa de Sud-Est
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 aug 2020

Furnizorul britanic de servicii și soluții IT Endava, prezent cu 7 centre de livrare și circa 2.600 de angajați în România, a achiziționat divizia de servicii digitale CDS a grupului sârb Comtrade, într-o tranzacție de 60 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu sediul social la Dublin, în Irlanda, CDS furnizează servicii și soluții IT în Europa și SUA, având aproximativ 460 de angajați și centre de livrare în Serbia, Slovenia și Bosnia și Herțegovina.

Endava a încheiat un acord cu Comtrade Group pentru preluarea CDS Slovenia și CDS Serbia, companii care dețin, împreună, toate activele ce formează divizia CDS.

Endava România: mai mult business, mai mult profit, mai mulți angajați CITEȘTE ȘI Endava România: mai mult business, mai mult profit, mai mulți angajați

Prețul achiziției este de 60 milioane de euro în numerar.

Fondată în 2000 la Londra, Endava avea, la finele lunii martie, aproximativ 6.500 de angajați în birourile sale din America de Nord și Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Colombia.

Subsidiara din România a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 647,7 milioane de lei, în creștere cu 29% față de anul anterior și un profit net de 62,1 milioane de lei, comparativ cu 50,1 milioane de lei în 2018.

La nivel local, Endava operează centre de livrare în Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu-Mureș, Timișoara, având un număr mediu de 2.599 de angajați în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
endava
comtrade group
cds
tranzactie
cds serbia
cds slovenia
solutii software
achizitie