Veniturile globale care au legătură cu aplicațiile mobile au atins un nivel record

Veniturile globale care au legătură cu aplicațiile mobile au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2021

Cheltuielile mondiale efectuate de utilizatorii de aplicații mobile au atins un nivel record de aproape 65 de miliarde de dolari în primul semestru al acestui an, arată un studiu publicat luni de firma de cercetare de piață Sensor Tower, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Magazinele online operate de Apple și Google au înregistrat o creștere explozivă a veniturilor într-un moment în care giganții IT din California se confruntă cu o ostilitate crescută din partea a numeroși dezvoltatori pentru condițiile stricte pe care le impun pe platformele lor, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Conform estimărilor Sensor Tower, o sumă de 41,5 miliarde de dolari a fost cheltuită pe magazinul App Store al celor de la Apple și 23,4 miliarde de dolari pe magazinul Google Play în perioada ianuarie-iunie anul curent. Este vorba de o creștere de 25% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Platforma de TikTok se situează în topul aplicațiilor mobile care au înregistrat cele mai mari venituri, cu 920 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an, în creștere cu 74% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Urmează site-ul YouTube, deținut de Google, pe care utilizatorii au cheltuit aproximativ 565 milioane de dolari.

În ceea ce privește veniturile care au legătură cu jocurile mobile, acestea au crescut cu 18% în ritm anual, până la 44,7 miliarde de dolari.

"Chiar dacă cheltuielile consumatorilor pentru jocuri mobile cresc într-un ritm mai puțin rapid decât anul trecut, acela nu indică o încetinire a sectorului ci mai degrabă o normalizare după vârful de interes care a avut legătură cu circumstanțele extraordinare ale pandemiei de Covid-19", subliniază analiștii de la Sensor Tower.

Jocul Honor of Kings, dezvoltat de firma chineză Tencent, a fost cel mai profitabil de pe piața jocurilor mobile, generând venituri de 1,5 miliarde de dolari în primul semestru.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

În ultima perioadă, studioul american Epic Games, cel care a dezvoltat jocul de succes Fortnite, a început să conteste controlul strâns exercitat de Apple și Google pe platformele lor, în special comisioanele impuse dezvoltatorilor. Epic Games a demarat o acțiune în justiție împotriva Apple, acuzând producătorul telefoanelor iPhone de abuz de poziție dominantă și solicitând că Apple să deschidă porțile ecosistemului său mobil.

Această acțiune vine după ce Apple a scos jocul Fortnite de pe platforma App Store, în condițiile în care Epic Games a oferit jucătorilor o modalitate pentru a ocoli sistemul de plăți de pe platforma App Store, în ideea de a evita comisioanele cerute de Apple. Un proces care s-a întins pe parcusul a trei săptămâni a avut loc în luna mai iar verdictul est așteptat în vara acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii mobile