FOTO Huawei lansează smartphone-urile Mate 20 și Mate 20 Pro, cu trei camere foto și senzor de amprente integrat în ecran

FOTO Huawei lansează smartphone-urile Mate 20 și Mate 20 Pro, cu trei camere foto și senzor de amprente integrat în ecran
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 oct 2018

Producătorul chinez Huawei a prezentat două noi smartphone-uri din seria Mate, care devin primele telefoane cu Android care au la bază un chipset de 7 nm.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Alături de ecranul AMOLED curbat de 6,39 inch, cu o rezoluție 1.440p și suport HDR, atenția este atrasă de sistemele foto formate din trei camere ale celor două device-uri.

Mate 20 Pro are o cameră de 40 MP cu apertură f1.8, una ultraangulară de 20 MP și o telecameră de 8 MP cu distanța focală 80 mm și apertura f2.2.

În afara zoom-ului optic 3X, sistemul foto de pe Mate 20 Pro poate realiza fotografii de tip macro de la o distanță de 2,5 cm.

Legendarul player muzical Winamp revine în 2019 CITEȘTE ȘI Legendarul player muzical Winamp revine în 2019

În sprijinul opticii vine și AI-ul care, în acest caz, poate funcționa autonom, fără a se conecta la serverele producătorului. Printre altele, inteligența artificială poate separa subiectul de fundal într-un video, lăsându-l color în timp ce fundalul este transformat în alb-negru.

Mate 20 Pro include și un senzor de amprente integrat în ecran, care poate recunoaște niveluri diferite de presiune.

FOTO Huawei lansează smartphone-urile Mate 20 și Mate 20 Pro, cu trei camere foto și senzor de amprente integrat în ecran

De asemenea, modelul Pro beneficiază de tehnologia numită de producător SuperCharge. Acesta, în acest caz, încarcă cu 40W, putând alimenta 70% din capacitatea bateriei de 4.200 mAh în 30 de minute.

Nu lipsește nici suportul pentru încărcarea wireless cu 15 W, însă ce este și mai interesant este capacitatea telefonului de a încărca wireless alte dispozitive prin ceea ce se numește Wireless Reverse Charging.

Mate 20 Pro mai are difuzoare stereo, certificare IP68, suport pentru Dual band GPS și Dual VoLTE, dar este lipsit de ieșirea audio de 3,5 mm.

Cel de-al doilea smartphone anunțat, Mate 20, are un ecran de 6,53 inch de tip LCD cu rezoluție 1080p. Mate 20 are un pic de breton (la propriu) comparativ cu Mate 20 Pro, al cărui breton este de nivelul lui iPhone X.

O cameră de 12 MP cu F1.8, una ultraangulară de 16 MP cu f2.2 și una telefoto de 8 MP cu apertură f2.4 și 52 cm distanță focală formează sistemul foto al acestui terminal.

FOTO Noul Palm este o alternativă la smartphone, dar nu este smartphone și nu poate funcționa fără un smartphone CITEȘTE ȘI FOTO Noul Palm este o alternativă la smartphone, dar nu este smartphone și nu poate funcționa fără un smartphone

Aceleași capabilități privind fotografia macro și inteligența artificială sunt valabile și în acest caz.

Mate 20 are o baterie de 4.000 mAh și este lipsit de opțiunea încărcării wireless. Nu are difuzoare stereo, în schimb dispune de ieșire audio pentru căști de 3,5 mm.

FOTO Huawei lansează smartphone-urile Mate 20 și Mate 20 Pro, cu trei camere foto și senzor de amprente integrat în ecran

Ambele smartphone-uri folosesc noul chipset Kirin 980, care este și primul construit pe tehnologia de 7 nm pentru telefoane cu Android.

Kirin 980 promite o performanță mai mare cu 75% și o eficiență energetică mai bună cu 58% față de vechiul Kirin 970.

Mate 20 Pro are 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare și costă 1.050 de euro. Mate 20 dispune de 4/6 GB RAM și aceiași 128 GB spațiu de stocare. Acesta costă 800 de euro, respectiv 850 de euro

 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
android
mate