LG anunță când lansează pe piață primul televizor care se rulează

LG anunță când lansează pe piață primul televizor care se rulează
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 ian 2019

LG a prezentat la CES 2019 un televizor care dispare din câmpul vizual prin plierea într-o bază din lemn.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Una dintre marile vedete de la CES este televizorul OLED de 65 de inch al celor de la LG, care se rulează într-o bază până nu mai poate fi văzut deloc. Va purta brandul OLED TV R și va fi unul din flagship-urile companiei din acest an.

Un motiv, poate cel mai important, în sprijinul acestei idei originale este estetica. Cu un televizor care se ascunde prin rulare într-o bază care poate trece drept o piesă de mobilier poți deține un televizor fără a avea mereu un perete acoperit de un mare dreptunghi negru.

Rularea completă a televizorului durează aproximativ 10 secunde și se produce silențios.

Sony lansează două noi televizoare 4K și 8K cu diagonale de până la 249 de centimetri CITEȘTE ȘI Sony lansează două noi televizoare 4K și 8K cu diagonale de până la 249 de centimetri

Cei de la LG susțin că modul original de proiectare și funcționare nu afectează sub nicio formă calitatea imaginii, acesta fiind la același nivel cu cele mai bune ecrane OLED.

LG a integrat doi asistenți virtuali, Google și Alexa, care pot fi apelați prin apăsarea unui buton special dedicat în acest sens de pe telecomandă.

O funcție, “intitulată Line Mode”, este rularea parțială a ecranului până în punctul în care mai este vizibil doar un sfert din acesta. Acest mod poate fi folosit pentru afișarea anumitor informații atunci când nu sunt folosite funcțiile video. Spre exemplu, pot fi afișate informații despre melodiile redate prin Spotify.

În baza de lemn este integrat un difuzor de 100W Dolby Atmos, astfel că se poate asculta muzică pe televizor inclusiv atunci când acesta este rulat în bază.

Cei de la LG nu au făcut public prețul noului televizor, însă au spus că acesta va face parte din gama premium (adică va fi printre cele mai scumpe televizoare) și va ajunge pe piață în luna martie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lg
tv
oled