VIDEO Oppo a dezvăluit un prototip de ochelari de realitate augmentată (AR) cu un asistent vocal

VIDEO Oppo a dezvăluit un prototip de ochelari de realitate augmentată (AR) cu un asistent vocal
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Oppo a dezvăluit un prototip de ochelari de realitate augmentată (AR) cu un asistent vocal, subliniind modul în care giganții din electronică încearcă să includă inteligența artificială în produsele lor, pentru a ieși în evidență, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Oppo, o firmă chineză și unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, a anunțat Oppo Air Glass 3, la Mobile World Congress de la Barcelona, scrie News.ro.

VIDEO Windows primește o nouă funcție CITEȘTE ȘI VIDEO Windows primește o nouă funcție

Dispozitivul arată ca o pereche obișnuită de ochelari, iar Oppo încearcă să găsească un design care să poată fi purtat în fiecare zi, ca însoțitor al unui smartphone.

Deoarece sunt ochelari AR, utilizatorii pot vedea conținutul digital impus peste perspectiva lumii reale pe care o văd în fața lor.

Acestea ar putea fi informații precum un mesaj sau poate o hartă pentru navigare.

Air Glass 3 trebuie să fie conectat cu un smartphone Oppo. Utilizatorii pot controla ochelarii cu senzori tactili de pe partea laterală a ramei.

Oppo a spus că ultimii săi ochelari AR sunt echipați cu un asistent vocal care este alimentat de modelul de limbaj mare (LLM) al gigantului tehnologic chinez, numit AndesGPT.

LLM-urile sunt modele AI antrenate pe o cantitate imensă de date și stau la baza multor chatboturi, cum ar fi ChatGPT al OpenAI, a căror popularitate a explodat în ultimul an și jumătate.

Asistentul vocal este în prezent disponibil numai în China, a spus Oppo într-un comunicat de presă.

Chatbot-ul este capabil ”să efectueze căutări de informații și să poarte conversații pentru a ajuta utilizatorii în sarcini precum planificarea călătoriilor”.

Xiaomi aduce în Europa două smartphone-uri din seria Xiaomi 14 CITEȘTE ȘI Xiaomi aduce în Europa două smartphone-uri din seria Xiaomi 14

Anul acesta, producătorii de electronice vorbesc despre modul în care funcțiile AI au fost introduse în produsele lor, pe fondul unei explozii de popularitate și interese în jurul tehnologiei.

Oppo este una dintre numeroasele firme de tehnologie din China care și-a dezvoltat propriul LLM, alături de altele, precum Alibaba și Baidu.

Între timp, alți producători de smartphone-uri din afara Chinei se bazează pe propriile modele de AI, în încercarea de a aduce noi experiențe pe dispozitive și de a se evidenția într-o mare aglomerată de telefoane similare.

Producătorii de electronice vorbesc de câțiva ani de realitatea virtuală și realitatea augmentată, dar popularitatea lor nu a explodat așa cum credeau mulți.

Firmele de tehnologie au adoptat abordări diferite.

Apple a lansat anul acesta Vision Pro, de 3.500 USD, o cască AR mare, dar foarte avansată.

Meta, prin căștile sale Quest, a urmărit și piața realității virtuale.

Dar există multe companii care cred că ochelarii ușori vor fi viitorul, deoarece vor permite oamenilor să-i poarte în fiecare zi, ca un element de modă.

Firma chineză AR Xreal – care este susținută de Alibaba – este una dintre aceste companii, alături de Oppo, care investește în realitate augmentată de câțiva ani.

Oppo a spus într-un comunicat de presă că consideră că ochelarii sunt ”un dispozitiv purtabil potrivit pentru AI datorită caracteristicilor sale naturale, cum ar fi interacțiunile vizuale și vocale, pentru a deveni în cele din urmă cei mai buni însoțitori pentru smartphone-uri în mai multe scenarii”.

Ochelarii cântăresc doar 50 de grame. Deoarece ochelarii sunt doar un prototip, nu este clar dacă Oppo plănuiește să-i comercializeze.

Prototipul anterior Air Glass 2 al Oppo nu a fost vândut publicului. Dar Oppo încearcă să-și arate priceperea tehnologică pe o piață despre care crede că ar putea fi mare în viitor.

Firma de cercetare de piață IDC a estimat doar livrări de 500.000 de căști AR în 2023, dar consideră că acestea ar putea crește la 6,8 milioane în 2027.

viewscnt
Afla mai multe despre
oppo
realitate augmentată
asistent vocal