VIDEO Prima News - Serviciul 112 va fi "revoluționat"

VIDEO Prima News - Serviciul 112 va fi "revoluționat"
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2024

Serviciul 112 va fi "revoluționat". Cei care au nevoie de ajutor vor putea vorbi video cu dispecerii, iar salvatorii vor putea afla locația exactă a apelanților. Până acum existau erori de localizare chiar și de sute de metri. Autoritățile se vor folosi, astfel, mai mult de internet și de tehnologiile 4G și 5G. În total, 9 milioane de euro costă investiția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La 20 de ani de când a fost implementat în România, Sistemul pentru Apeluri de Urgență urmează să treacă printr-o transformare majoră. iPhone 12 primește suport pentru încărcarea wireless Qi2 CITEȘTE ȘI iPhone 12 primește suport pentru încărcarea wireless Qi2

Dacă în prezent apelurile la 112 se fac doar audio, în curând ne vom putea conecta video cu salvatorii. Iar în caz că nu vom putea să sunăm, serviciul va oferi și un sistem de mesaje text în timp real. O altă noutate importantă este că mașinile vor putea apela automat la 112, în cazul unui accident, arată Prima News.

Autoritățile se vor folosi, astfel, de rețelele 4G și 5G, dar și o tehnologie de aflare a adresei IP a apelantului.

”Dacă astăzi pe baza telefoanelor, device-urilor pe care apelanții pentru sistemul de urgență le au putem să identificăm la câteva sute de metri sau zeci de metri, prin tehnologiile 5G sau 4G putem să identificăm la câțiva metri distanță sau chiar în pătrățica aia, în metrul pătrat unde apelantul se află. De anul viitor vom putea testa în spațiul public astfel de interacțiuni ale utilizatorului cu Sistemul Național de Apeluri de Urgență”, a declarat Pavel Popescu, vicepreședinte ANCOM.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
112