Vodafone și Nextgen Communications, ofertanți pentru sistemul de comunicații al Poștei Române

Vodafone și Nextgen Communications, ofertanți pentru sistemul de comunicații al Poștei Române
scris 10 mar 2016

Vodafone Romania și Nextgen Communications au depus oferte pentru furnizarea de servicii telecom către Poșta Română, pe o perioadă de trei ani, valoarea contractului fiind estimată la 17,55 milioane de lei, fără TVA.

Nextgen Communications a depus ofertă împreună cu Telekom Romania Communication (fost Romtelecom, subcontractant) și GTS Telecom (terț susținător).

Prin această licitație, Poșta Română urmărește punerea în funcțiune a unei infrastructuri de comunicație omogene și redundante, eficientizarea derulării operațiunilor comerciale în unitățile companiei și îndeplinirea atribuțiilor operative ale tuturor structurilor operaționale care au acces la sistem, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Contractul prevede furnizarea de servicii de transmisii de date, de conectivitate pentru replicarea datelor și de acces la internet.

“Pentru toate serviciile furnizate se vor asigura livrarea, testarea și instalarea tuturor componentelor sistemului integrat, mentenanța și suportul pe durata furnizării serviciilor, în conformitate cu specificațiile tehnice minime impuse prin caietul de sarcini”, se arată în documentația licitației.

CITEȘTE ȘI Instanța obligă Vodafone să elimine clauzele abuzive din contracte privind durata minimă a contractelor

La începtul lunii noiembrie 2015, Poșta Română a anulat o licitație pentru servicii de telefonie fixă și transmisii de date, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a impus companiei, în urma unei plângeri a Vodafone Romania, modificarea caietului de sarcini al procedurii de atribuire și stabilirea unui nou termen de depunere a ofertelor.

Contractul era estimat la 2,8 milioane de euro, TVA inclusă, pe o perioadă de patru ani.

Cu aproximativ 27.000 de salariați, Poșta este cel mai mare operator local de profil și are o rețea teritorială de peste 5.600 de unități.

În 2014, compania a înregistrat venituri totale de 1,19 miliarde de lei și un profit net de 22,9 milioane de lei

Acționarii companiei sunt Ministerul Comunicațiilor, care deține 75% din acțiuni, și Fondul Proprietatea, cu o participație de 25%.

Veniturile Telekom Romania au coborât ușor în 2015, la 984 milioane de euro, iar profitul, cu aproape 23% CITEȘTE ȘI Veniturile Telekom Romania au coborât ușor în 2015, la 984 milioane de euro, iar profitul, cu aproape 23%

Vodafone Romania este al doilea jucător local pe piața serviciilor de telefonie mobile și parte a grupului britanic de telecomunicații Vodafone.

Nextgen Communications și Telekom Romania Communication (fost Romtelecom) sunt parte a grupului de firme Telekom Romania, controlat indirect de grupul german Deutsche Telekom, prin grupul elen OTE.

GTS Telecom este subsidiara GTS Central Europe, preluată de Deutsche Telekom în noiembrie 2013 pentru suma de 546 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
licitatie
telecom
oferte