Vodafone va reintroduce tarifele de roaming pentru britanici din ianuarie 2022

Vodafone va reintroduce tarifele de roaming pentru britanici din ianuarie 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2021

Operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a anunțat că va urma exemplul rivalului EE și va reintroduce tarifele de roaming pentru toți clienții din Marea Britanie, începând din luna ianuarie 2022, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând din 15 iunie 2017, ca un rezultat concret al pieței unice digitale, europenii își pot utiliza telefoanele mobile (pentru apeluri, sms-uri și date) atunci când călătoresc în UE fără a plăti tarife de roaming suplimentare. Cu alte cuvinte, o persoană își poate utiliza telefonul atunci când călătorește exact ca acasă, fără a se teme de facturi telefonice ridicate, scrie Agerpres.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Însă roamingul gratuit nu este inclus în acordul pentru Brexit convenit de Marea Britanie cu Uniunea Europeană.

Directorul pentru Marea Britanie de la Vodafone, Ahmed Essam a spus că majoritatea clienților companiei nu utilizează în mod regulat roamingul, în care condițiile în care în 2019 mai puțin de jumătate au folosit roamingul dincolo de Irlanda, și în consecință plăteau pentru ceva ce nu utilizau.

"În aceste condiții, credem că este mai corect să le dăm oamenilor mai multe alegeri cu privire la ceea ce plătesc, optând fie pentru un plan tarifar care include roaming gratuit sau plătind pentru roaming doar atunci când îl utilizează", a spus Ahmed Essam.

Operatorul de telefonie a precizat că va pune la dispoziție pașapoarte pentru roaming de opt și 15 zile, la un preț de o liră sterlină pe zi, adăugând că pentru Irlanda roamingul va fi inclus pentru toți clienții săi.

După referendumul în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE toți mari operatori de telefonie au spus că nu au planuri vizând reintroducerea tarifelor de roaming. Însă în luna iunie a acestui an operatorul EE a anunțat că va reintroduce tarifele de roaming începând din luna ianuarie 2022.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile și fixe în Europa și cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. La 30 iunie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, mai mult de 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienți ai serviciilor TV și mai mult de 130 milioane de dispozitive IoT conectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
roaming