WhatsApp lansează o facilitate prin care utilizatorii își pot urmări poziționarea geografică în timp real

WhatsApp lansează o facilitate prin care utilizatorii își pot urmări poziționarea geografică în timp real
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 oct 2017

Utilizatorii popularei aplicații de chat WhatsApp vor avea cât de curând posibilitatea de a a-și împărtășii unii altora în timp real coordonatele geografice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

WhatsApp intră în rândul aplicațiilor care oferă ceea ce în termeni de specialitate se numește “location sharing” – transmiterea respectiv vizualizarea poziției geografice cu ajutorul GPS-ului și a conexiunii la internet.

Orice utilizator al aplicației va putea să-și transmită poziția uneia sau mai multor persoane. Noua facilitate va funcționa în timp real, cei cărora le este transmisă poziția vor putea să-l urmărească pe o hartă, în timp ce se deplasează, pe cel care a inițiat această funcție.

Românii sunt tot mai atașați de telefon și internet. Anul trecut au vorbit și consumat de 15 miliarde de lei CITEȘTE ȘI Românii sunt tot mai atașați de telefon și internet. Anul trecut au vorbit și consumat de 15 miliarde de lei

Transmiterea poziției poate fi realizată apăsând butonul de atașamente și alegând opțiunea Location, iar apoi Share Live Location. Cel care inițiază această opțiune poate o alege un interval de timp pentru care se face transmiterea în timp real a poziției. Poate fi vorba de 15 minute, o oră sau o opt ore și, de asemenea, există posibilitatea opririi în orice moment.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Transmiterea poziției în timp real este posibilă atât individual, cât și pentru grupuri. Orice membru al unui grup își poate partaja poziția astfel încât fiecare utilizator să vadă unde se află ceilalți participanți și să transmită în același timp propria poziție.

Ca orice informație trimisă și primită prin intermediul WhatsApp, partajarea poziției geografice este criptată, astfel încât interceptarea acesteia, deși nu este imposibilă, nu se află nici la îndemâna oricui.

WhatsApp nu este prima aplicație care oferă o facilitate de acest gen. Facebook Messenger, Google Maps sau iMessage dețin deja funcții similare, însă asta nu înseamnă că cel puțin o parte din cei peste 1,2 miliarde de utilizatori WhatsApp nu vor aprecia noua opțiune.

Există destule situații în care această facilitate poate fi utilă. De exemplu, copii le pot transmite poziția geografică în timp real părinților, pentru ca aceștia din urmă să știe unde se află.

Noua funcție va fi implementată treptat pe parcursul următoarelor săptămâni și va fi disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp