Yahoo a cheltuit deja 16 milioane de dolari în primul trimestru, cât în tot anul trecut, din cauza atacului hackerilor din 2013

Yahoo a cheltuit deja 16 milioane de dolari în primul trimestru, cât în tot anul trecut, din cauza atacului hackerilor din 2013
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mai 2017

Yahoo a avut, în primul trimestru, cheltuieli de 16 milioane de dolari legate de atacul informatic din 2013, care a afectat circa 1,5 miliarde de conturi, informează Business Insider. Suma este egală cu cea cheltuită pe tot anul 2016 pentru acoprirea costurilor legate de atacul hackerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din suma totală de 16 milioane de dolari cheltuită în primul trimestru din 2017, 5 milioane de dolari au fost pentru investigații, iar 11 milioane de dolari au mers către acoperirea costurilor legale.

Potrivit companiei, cheltuielile legate de atacul cibernetic, care a dezvăluit datele personale ale unui număr impresionant de utilizatori, vor continua, iar costul total al acestui incident grav nu poate fi, deocamdată, estimat.

Yahoo a anunțat, la finele anului trecut, că a fost, în 2013, victima unui atac cibernetic care a afectat peste un miliard de utilizatori și care se adaugă unui atac precedent asupra a 500 de milioane de conturi. În septembrie 2016, Yahoo anunțase că “un actor sponsorizat de o unitate statală” a furat datele personale ale cel puțin 500 de milioane de utilizatori.

VIDEO Primele cadre cu sistemul de operare ținut secret de Google CITEȘTE ȘI VIDEO Primele cadre cu sistemul de operare ținut secret de Google

Totuși, potrivit datelor publicate în aprilie, Veniturile Yahoo au crescut cu 22,1% în primul trimestru, la 1,33 miliarde de dolari, înainte de vânzarea diviziei de Internet grupului Verizon Communications. Profitul net atribuibil Yahoo a fost de 99,4 milioane de dolari, comparativ cu o pierdere netă de 99,2 milioane de dolari, cu un an în urmă.

Verizon a convenit în februarie achiziția diviziei principale a Yahoo, care include serviciul de căutare pe Internet și serviciul de email, pentru 4,48 miliarde de dolari, cu 350 de milioane de dolari sub propunerea inilială, în urma descoperirii a două atacuri cibernetice majore împotriva Yahoo.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
atac
hackeri
cheltuieli