Yahoo ar putea concedia 10% din angajați

Yahoo ar putea concedia 10% din angajați
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 ian 2016

Yahoo intenționează să concedieze peste 1.000 de angajați, echivalentul a 10% din forța de muncă, în condițiile în care investitorii sunt nemulțumiți de rezultatele financiare ale companiei și cer, printre altele, reduceri de personal, au declarat mai multe surse propiate situației, citate de Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Yahoo avea, la finele anului 2014, aproximativ 12.500 de angajați, dintre care aproximativ 14% au fost concediați în ultimul an. Potrivit surselor, noua rundă de disponibilizări ar putea începe din februarie, urmând să fie finalizată trimestrul acesta.

"O echipă analizează această decizie și vor să facă acest lucru chiar trimestrul acesta", au adăugat sursele.

Reprezentanții Yahoo au refuzat să comenteze informațiile privind concedierile, dar au afirmat că vor avea loc schimbări în companie.

Utilizatorii pot accesa contul de Gmail direct de pe Yahoo CITEȘTE ȘI Utilizatorii pot accesa contul de Gmail direct de pe Yahoo

Investitorii Yahoo încearcă să convingă membrii board-ului să renunțe la o parte din personal și chiar vândă serviciile de internet, principala activitate a companiei, și se opun acordării unei noi șanse actualului CEO, Marissa Mayer, pe care nu o mai vor în companie.

Potrivit presei internaționale, cel puțin un investitor a recomandat reducerea numărului de angajați la cel mult 3.000.

Yahoo se confruntă cu probleme de mult timp, printre care rezultatele financiare sub așteptări și declinul acțiunilor companiei, iar Mayer nu a reușit până acum să găsească o rezolvare.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
mayer
concedieri
angajati