Yahoo renunță din august la versiunile mai vechi ale Yahoo! Messenger, în favoarea celei lansate anul trecut

scris 12 iun 2016

Vechea aplicație Yahoo! Messenger, a cărei primă versiune a fost lansată în urmă cu 18 ani, va dispărea începând cu 5 august, în condițiile în care Yahoo a lansat anul trecut o variantă complet schimbată a serviciului de mesagerie, informează compania, într-o postare pe blog. 

Yahoo! Messenger a fost multă vreme una dintre cele mai utilizate aplicații de chat, însă cei mai mulți internauți au renuntat la aceasta în favoarea altor aplicații de mesagerie, precum Facebook, Viber sau WhatsApp. În decembrie 2015, Yahoo a relansat Messenger, aducând schimbări majore atât din punct de vedere al designului cât și al funcțiilor disponibile. Noua versiune a aplicației este disponibilă pentru mobil, web și în cadrul Yahoo! Mail.

“Încurajăm toți utilizatorii să finalizeze trecerea către noul Yahoo Messenger, având în vedere că nu vom mai oferi suport pentru vechea platformă începând cu 5 august 2016. Intenționăm să ne concentrăm eforturile asupra noului Messenger, cu scopul de a oferi cea mai bună experiență utilizatorilor”, arată blogul Yahoo.

Apple WWDC 2016 debutează luni: o Siri mai inteligentă și iOS 10, printre noutățile așteptate la eveniment CITEȘTE ȘI Apple WWDC 2016 debutează luni: o Siri mai inteligentă și iOS 10, printre noutățile așteptate la eveniment

La presiunea acționarilor, Yahoo a scos la vânzare, în luna februarie, activitățile de bază ale companiei, reprezentate de serviciile de Internet, inclusiv motorul de căutare, Messenger, serviciul de e-mail și divizia de știri.

Runda finală a licitației va începe săptămâna viitoare și se va încheia la mijlocul lunii iulie.

Pe lângă activitățile de bază, Yahoo a scos la vânzare o serie de active secundare, inclusiv un portofoliu de circa 3.000 de brevete, în schimbul căruia compania estimează că va încasa peste 1 miliard de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
messenger
yahoo messenger
chat
mesagerie
aplicatie
suport
facebook