Yahoo vrea să vândă active de până la 3 miliarde de dolari

Yahoo vrea să vândă active de până la 3 miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mar 2016

Yahoo analizează posibilitatea vânzării unor active în valoare de 1-3 miliarde de dolari, în contextul problemelor financiare cu care se confruntă, a declarat joi directorul financiar al companiei, Ken Goldman, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Activele ar urma să includă, printre altele, brevete și proprietăți. În ultimii trei ani, compania a vândut brevete de peste 600 de milioane de dolari.

Luna trecută, Yahoo a înființat o comisie specială, formată din membri ai board-ului, care să analizeze posibilitățile strategice ale companiei, în condițiile în care aceasta ia în calcul vânzarea activităților principale. Totodată, Yahoo a anunțat că va primi consultanță strategică din partea băncilor JPMorgan Chase, Goldman Sachs și PJT Partners.

Un tribunal german a decis că Facebook poate să blocheze utilizarea pseudonimelor CITEȘTE ȘI Un tribunal german a decis că Facebook poate să blocheze utilizarea pseudonimelor

Potrivit lui Ken Goldman, comisia analizează deocamdată vânzarea rapidă a unor active de până la 3 miliarde de dolari.

Yahoo se confruntă cu probleme de mult timp, printre care rezultatele financiare sub așteptări și declinul acțiunilor companiei.

În aceste condiții, o parte din investitorii companiei doresc vânzarea activităților de bază ale Yahoo, reprezentate de serviciile de internet (inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri).

CEO-ul companiei, Marissa Mayer, a anunțat la începutul lunii un plan pentru reducerea costurilor, care include concedierea a 15% dintre angajații la nivel mondial (aproximativ 1.600 posturi), precum și renunțarea la mai multe active și închiderea birourilor din Dubai, Mexic, Buenos Aires, Madrid și Milano.

Totodată, Yahoo a anunțat că va renunța la mai multe reviste digitale, printre care Yahoo Auto, Yahoo Travel și Yahoo Health, ca parte a programului de restructurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
goldmna
mayer
marisaa mayer
vanzare
active
brevete