Zuckerberg a evitat pierderi de zeci de milioane de dolari prin vânzarea masivă de acțiuni Facebook înainte de prăbușirea cotațiilor

Zuckerberg a evitat pierderi de zeci de milioane de dolari prin vânzarea masivă de acțiuni Facebook înainte de prăbușirea cotațiilor
scris 20 mar 2018

Averea netă a CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, a scăzut, luni, cu 5 miliarde de dolari, dar declinul ar fi putut fi mult mai pronunțat dacă miliardarul american nu ar fi vândut masiv acțiuni la rețeaua socială, potrivit MarketWatch.

Acțiunile Facebook au încheiat ședința bursieră de luni cu cea mai amplă corecție zilnică din ultimii 4 ani, după ce presa a relatat că o firmă de consultanță politică care l-a sprijinit pe Donald Trump în campania electorală a utilizat necorespunzător datele a 50 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale.

Zuckerberg a vândut aproape 5 milioane de acțiuni Facebook de la începutul anului, evitând, astfel, pierderi de circa 40 milioane de dolari.

Facebook investighează dacă un angajat al său a știut despre scurgerile de date ale utilizatorilor către Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Facebook investighează dacă un angajat al său a știut despre scurgerile de date ale utilizatorilor către Cambridge Analytica

Potrivit calculelor MarketWatch, pe baza datelor autorității americane din domeniul financiar (SEC), Zuckerberg a încasat circa 900 de milioane de dolari pe acțiunile vândute. La prețul de închidere de luni, acțiunile ar fi valorat 855 milioane de dolari.

În septembrie anul trecut, Zuckerberg a declarat că, în următoarele 18 luni, va vinde 35-75 de milioane de acțiuni Facebook, care valorau atunci 6-13 miliarde de dolari. CEO-ul celei mai populare platforme de socializare intenționează să folosească banii obținuți pentru fundația Chan Zuckerberg Initiative, înființată de Zuckerberg alături de soția sa.

Doar luna trecută, Mark Zuckerberg a vândut acțiuni Facebook în valoare de aproape 500 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
zuckerberg
avere
trump
actiuni
declin
cambridge analytica