Japonezii de la Fujifilm vor prelua controlul asupra Xerox, într-o tranzacție de 6,1 miliarde dolari

Japonezii de la Fujifilm vor prelua controlul asupra Xerox, într-o tranzacție de 6,1 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 ian 2018

Fujifilm Corporation a ajuns la un acord pentru preluarea unei participații de 50,1% la producătorul american de imprimante și copiatoare Xerox Corporation, tranzacție evaluată la 6,1 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Japonezii vor prelua controlul asupra companiei americane, combinând subsidiara Fuji Xerox, la care Xerox deține o participație de 25% și Fujifilm restul de 75%, cu Xerox Corporation.

Fuji Xerox se va împrumuta cu 6,1 miliarde de dolari pentru a răscumpăra acțiunile proprii deținute de Fujifilm, sumă pe care Fujifilm o va plăti în schimbul a 50,1% din acțiunile companiei rezultate.

TeraPlast preia controlul la producătorul de țiglă Depaco, pentru peste 12 milioane euro. În 4 ani va prelua integral compania CITEȘTE ȘI TeraPlast preia controlul la producătorul de țiglă Depaco, pentru peste 12 milioane euro. În 4 ani va prelua integral compania

Acționarii Xerox vor primi un dividend special de 2,5 miliarde de dolari în numerar, sau aproximativ 9,80 dolari pe acțiune și vor deține restul de 49,9% din noua companie, care se va numi Fuji Xerox și va avea venituri anuale de 18 miliarde de dolari.

Noua Fuji Xerox va avea două sedii, la Norwalk, în SUA și Minato, în Japonia și va fi prezentă pe 180 de piețe din întreaga lume, inclusiv în România, unde Xerox operează două companii.

Mărcile Xerox și Fuji Xerox vor fi folosite în continuare pentru diferite regiuni operaționale, arată Xerox într-un comunicat.

Compania americană a fost fondată în urmă cu 112 ani la Norwalk, în Connecticut, fiind unul dintre pionierii industriei tehnologice la nivel global. În centrul Xerox din Palo Alto au fost dezvoltate, printre altele, prototipul primului calculator destinat uzului personal, prima interfață grafică pentru PC, imprimanta cu laser și tehnologia pentru internet Ethernet. 

În România, Xerox este prezentă prin companiile Xerox Echipamente și Servicii și Xerox Business Services România și este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de servicii de managementul documentelor și al proceselor de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
fujifilm
xerox
preluare