2Performant acordă acțiuni gratuite pentru investitori

2Performant acordă acțiuni gratuite pentru investitori

Dorin Boerescu, CEO 2Performant

scris 19 mar 2021

Compania de tehnologie 2Performant, listată pe piața AeRO a BVB (simbol bursier 2P), va discuta acordarea de acțiuni gratuite pentru investitori. Această inițiativă a companiei de recompensare a acționarilor se va derula după finalizarea operațiunii de majorare de capital prin aport de numerar, în toamna acestui an, și face parte din politica 2Performant pe termen lung în ceea ce privește acordarea de beneficii acționarilor săi. 

 2Performant va supune aprobării acționarilor la AGA anuală din luna aprilie modul de repartizare a profitului net al companiei aferent anului trecut prin capitalizare și utilizare pentru acordarea de acțiuni către acționari. Acordarea de acțiuni gratuite va putea fi realizată după obținerea aprobării AGA și după finalizarea operațiunii de majorare de capital social prin aport în numerar cu suma de până la 18.550 lei, prin emiterea unui număr de până la 185.500 de acțiuni noi cu valoarea nominală de 0,1 lei per acțiune, majorare care este pe agenda AGA din 22 martie 2021. Astfel, și investitorii care vor participa la majorarea de capital vor putea beneficia de acțiuni gratuite.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Compania are intenția de a acorda 4 acțiuni gratuite la 1 deținută, printr-o majorare a capitalului social cu suma maximă de 495.970,4 lei. Totodată, 2Performant intenționează să acorde acțiuni gratuite și în anii următori.

Decizia de acordare a acțiunilor gratuite a fost anunțată odată cu publicarea rezultatelor financiare preliminare ale 2Performant pe anul 2020, cel mai bun an din istoria companiei, când aceasta a raportat o cifră de afaceri de peste 20,2 milioane de lei, cu 31% mai mult față de anul precedent, un profit net de 818.688 lei, cu 17% mai mare decât în 2019, dar și o creștere cu 44 de procente a veniturilor operaționale, care au ajuns la peste 5,4 milioane de lei. 

„Drumul nostru pe piața de capital abia a început, iar planurile noastre pentru 2021 și pentru următorii ani sunt ambițioase. Ne dorim să avem acționarii alături de noi în această călătorie în care vrem să scalăm businessul și să adresăm piețele externe. Relația cu acționarii este o prioritate pentru noi, avem o comunicare deschisă și transparentă cu aceștia și ne dorim să implementăm cele mai bune practici din piața de capital. În acest sens, intenționăm să recompensăm acționarii prin acordarea de acțiuni gratuite, acesta fiind unul dintre subiectele principale pe agenda AGA din aprilie”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Pe agenda AGA a 2Performant din 23 aprilie se va afla și aprobarea programului de stock options plan pentru angajați, anunțat încă de la listarea pe piața AeRO a BVB din decembrie anul trecut. Prin acest program care se va derula pe perioada 2021-2023, conducerea, angajații și board-ul consultativ 2Performant pot să își exercite opțiunea de a primi cu titlu gratuit acțiuni emise de societate. Programul este condiționat de atingerea unor indicatori de performanță.

Decizia 2Performant de a implementa programul de acțiuni pentru angajați reflectă viziunea echipei de management, aceea a importanței deținerii de către echipă a unei părți din companie. O practică uzuală în companiile tech la nivel global, această inițiativă sprijină strategia 2Performant de atragere, motivare și retenție a talentelor dintr-un sector extrem de competitiv pe piața muncii. „Ne dorim ca fiecare angajat să aibă o parte din companie care să reflecte contribuția sa la rezultatele și la dezvoltarea 2Performant. Știm din experiență că într-un business de tehnologie, așa cum este 2Performant, alături de tehnologia propriu-zisă cea mai mare valoare o reprezintă oamenii care o dezvoltă, care o operează și monetizează. Un astfel de program ne ajută să motivăm și să păstrăm angajații, dar și să recrutăm pe o piață a muncii tot mai competitivă în domeniul nostru de activitate”, mai spune CEO-ul companiei.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

În plus, compania a propus acționarilor opțiunea de a emite, în perioada 2021-2022 obligațiuni în valoare de până la 15 milioane de lei. În acest fel, compania va putea profita de oportunitățile de investiții care există pe piețele în care activează.

Pe 22 martie va avea loc prima AGA a 2Performant în calitate de companie listată la BVB, în cadrul căreia vor fi supuse votului acționarilor atât intenția de a atrage 5 milioane de lei printr-o operațiune de majorare a capitalului social, dar și numirea Consiliului de Administrație 2Performant care va fi format din 3 membri. Candidații sunt: Dorin Boerescu (CEO și acționar majoritar 2Performant), Anda Patzelt (avocat cu o experiență de 20 ani, în prezent titular al Cabinetului de Avocatură Anda Patzelt) și Iulian Cîrciumaru (Managing Partner V7 Capital, Președinte C.A. Holde Agri Invest, membru în Boardul consultativ al fondului de venture capital GapMinder și al organizației non-profit Ideo Ideis).

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

2Performant este o companie românească de tehnologie ce dezvoltă, operează și monetizează 2Performant.com - platformă integrată de marketing afiliat și influencer marketing. Prin această platformă business-urile pot apela la parteneri, afiliați și influenceri, cu care pot lucra prin cele 2 modele de colaborare disponibile în acest moment: marketing afiliat și influencer marketing. 2Performant este o companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul 2P. 

Cu o activitate de 12 ani, compania este cea care a lansat în România prima rețea de marketing afiliat sub denumirea 2Parale.ro. Trei ani mai târziu a urmat intrarea în piața din Bulgaria. În 2016 platforma și operațiunile migrează pe 2Performant.com, o nouă soluție tehnică și un mod nou de operare care pun accentul pe self-service și prepay ca soluție de plată. Compania a investit până acum peste 1 milion de euro în tehnologie pentru creșterea performanțelor, eficientizarea proceselor, lansarea unei platforme de influencer marketing, ușurarea și îmbunătățirea experienței de utilizare (UX & UI).

viewscnt
Afla mai multe despre
2performant
actiuni
dorin boerescu