Agenția de presă News.ro s-a lansat oficial și acordă o lună de acces liber la conținut tuturor utilizatorilor

Agenția de presă News.ro s-a lansat oficial și acordă o lună de acces liber la conținut tuturor utilizatorilor
scris 1 mar 2016

Agenția independentă News.ro s-a lansat oficial marți, odată cu activarea tuturor serviciilor pentru utilizatori, care vor putea accesa liber toate informațiile publicate, timp de o lună, până la 31 martie 2016.

Platforma News.ro, care funcționează în versiunea Beta în următoarele zile, are la bază un model care permite accesul abonaților agenției la întregul conținut chiar din interfața www.news.ro, fără a fi nevoie să se înregistreze într-un website separat. Astfel, platforma are un dublu rol. Este, pe de o parte, website-ul pe care utilizatorii care nu au un cont de acces pot citi cele mai importante știri și titluri ale zilei, alături de informații utilitare. În același timp, www.news.ro este și poarta de acces a abonaților către toate informațiile publicate de către echipa editorială. Aici, cu ajutorul unui ID și al unei parole, abonații News.ro citesc zilnic sute de materiale jurnalistice (știri, reportaje, anchete, documentare, interviuri, exclusivități etc.) grupate în fluxuri specializate: social, justiție, politic intern, economic, eveniment, politic extern, externe, entertainment, cultură-media, sport, agenda zilei.

"Împreună cu echipa de dezvoltare, am gândit o platformă de conținut care să răspundă cel mai bine cerințelor utilizatorilor, abonați sau doar vizitatori ai www.news.ro, plecând de la experiența îndelungată pe care o avem pe segmentul agențiilor de presă. Cu o echipă editorială profesionistă, ne propunem să readucem jurnalismul de calitate în presa românească, iar News.ro este răspunsul nostru la această provocare”, a declarat directorul general al News.ro, Cristian Dimitriu.

News.ro a fost lansată în luna februarie de către cei mai buni jurnaliști de agenție din România, cu misiunea de a deveni lider pe acest segment media în următorul an. News.ro furnizează conținut de calitate, adaptat condițiilor actuale de piață, către clienți media, instituționali și corporate. Noua instituție media urmează, prin conținutul furnizat în timp real, principiile de bază ale unei agenții de presă: încredere, acuratețe, obiectivitate, exhaustivitate, rapiditate.

News.ro funcționează în cadrul societății S.C. N.RO AGENȚIA DE ȘTIRI S.R.L., special înființată în 2016 pentru a opera business-ul de agenție. Acționarii societății sunt Liviu Sfrija (fost general manager Henkel România, fondator TerraBisco – compania de producție și distribuție de alimente de panificație cu termen lung, desprinsă din Vel Pitar – cu afaceri în dezvoltarea de produse și marketing, membru al board-ului Salvați Copiii, fondator al Festivalului Brazilor de Crăciun), Orlando Nicoară (antreprenor în media și digital de peste 15 ani, fost director general Mediafax Group), Marius Popovici (antreprenor, de 25 de ani, în domeniul proiectărilor de infrastructură) și Ovidiu Românașu (are o experiență de peste 8 ani în antreprenoriat, în domeniul absorbției fondurilor europene). Fiecare dintre cei patru antreprenori deține o participație minoritară în compania nou-înființată.

News.ro este o platformă curată, foarte simplu de folosit, intuitivă, care permite dezvoltări ulterioare pe care le vom face până la finalul anului. Vom continua să lansăm servicii, să încheiem parteneriate strategice și să producem cel mai bun conținut jurnalistic, astfel încât să devenim lider în rândul agențiilor de presă, obiectiv stabilit încă de la început”, a precizat directorul de dezvoltare al News.ro, Orlando Nicoară.

Pentru a beneficia de serviciul de știri al agenției, utilizatorii sunt rugați să trimită un e-mail la adresa abonamente@news.ro sau să sune la 0726.762.916. Începând cu luna aprilie, accesul la fluxurile de știri se va face pe bază de abonament.

viewscnt
Afla mai multe despre
news.ro
cristian dimitriu
orlando nicoara