Google riscă cereri de despăgubiri de 25 de miliarde de euro din cauza practicilor sale în domeniul publicității digitale, în instanțe britanice și olandeze

Google riscă cereri de despăgubiri de 25 de miliarde de euro din cauza practicilor sale în domeniul publicității digitale, în instanțe britanice și olandeze
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2022

Google, divizie a grupului Alphabet, se va confrunta săptămânile viitoare cu cereri de despăgubiri de până la 25 de miliarde de euro din cauza practicilor sale în domeniul publicității digitale, în două procese care vor fi înregistrate la tribunale britanice și olandeze, de către o firmă de avocatură, în numele publisherilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Politicile Google în domeniul publicității au atras recent atenția autorităților de reglementare antitrust, în urma plângerilor publisherilor, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Ministrul Turismului prezintă bilanțul sezonului turistic: Strict pentru litoral avem o creștere de doar ...1%! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul Turismului prezintă bilanțul sezonului turistic: Strict pentru litoral avem o creștere de doar ...1%!

Autoritatea franceză de supraveghere a concurenței a impus companiei o amendă de 220 de milioane de euro anul trecut, în timp ce Comisia Europeană și omoloaga sa din Marea Britanie investighează dacă afacerea de tehnologie a Google îi oferă un avantaj nedrept față de rivali și agențiile de publicitate.

”Este timpul ca Google să-și asume responsabilitățile și să plătească daunele pe care le-a cauzat acestei industrii importante. De aceea astăzi anunțăm aceste acțiuni în două jurisdicții, pentru a obține despăgubiri pentru publisherii din UE și Marea Britanie”, a declarat Damien Geradin, de la firma de avocatură Geradin Partners, într-un comunicat.

Google a criticat procesele iminente, spunând că lucrează constructiv cu publisherii din Europa.

"Acest proces este speculativ și oportunist. Când primim plângerea, o vom combate cu putere", a spus un purtător de cuvânt.

Reclamația de la Curtea de Apel pentru Concurență din Regatul Unit va căuta să obțină despăgubiri pentru toți proprietarii de site-uri web care poartă bannere publicitare, inclusiv pentru publisherii tradiționali.

Plângerea din Olanda este deschisă publisherilor afectați de acțiunile Google. Finanțatorul de litigii Harbour finanțează ambele procese.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
publicitate