Grupul media Condé Nast va face reduceri de salarii și concedieri din cauza impactului economic pe care îl va avea criza sanitară

Grupul media Condé Nast va face reduceri de salarii și concedieri din cauza impactului economic pe care îl va avea criza sanitară
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2020

Grupul media Condé Nast va opera reduceri de salarii și de personal din cauza impactului economic pe care îl va avea criza sanitară provocată de Covid-19, informează Variety.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a anunțat prin CEO-ul Roger Lynch că vor fi făcute reduceri de salarii cu până la 20%, în cazul celor care câștiga peste 100.000 de dolari anual, iar veniturile celor din conducere vor fi înjumătățite, scrie News.ro.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Transportatorii rutieri au nevoie rapid de un set de măsuri. \ CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Transportatorii rutieri au nevoie rapid de un set de măsuri. "Toată lumea vrea să îl ajute pe cel căruia îi e sete, dar până se hotărăsc ce apă îi dau s-ar putea să moară."

Măsurile de reducere a costurilor includ și renunțarea la mai multe locuri de muncă, reducerea programului de lucru pentru anumiți angajați și amânarea unor inițiative strategice ample.

Lynch, care s-a alăturat companiei în urmă cu aproximativ 1 an, după ce a condus Pandora și Sling TV, a subliniat, într-un memoriu trimis luni angajaților companiei, pașii pe care Condé Nast îi va face.

„Nu suntem singurii care au nevoie să ia astfel de măsuri”, a scris Lynch. „Companii din întreaga lume se confruntă cu provocări similare și răspund în conformitate. Dar asta nu face acest proces mai ușor”.

Compania cu sediul principal la New York are în portofoliu publicații ca New Yorker, Wired, Vogue, Vanity Fair și GQ și, în total, aproximativ 6.000 de angajați.

Lynch nu a precizat clar despre câte concedieri va fi vorba, dar a afirmat că se așteaptă să fie eliminate unele poziții. El a adăugat că au fost deja blocate câteva sute de locuri vacante, la fel și angajările, cu excepția „posturilor critice”.

viewscnt
Afla mai multe despre
condé nast
concedieri
coronavirus