Meta Platforms va bloca accesul canadienilor la știri pe platformele sale dacă Legea știrilor online va intra în vigoare

Meta Platforms va bloca accesul canadienilor la știri pe platformele sale dacă Legea știrilor online va intra în vigoare
scris 13 mar 2023

Meta Platforms, compania mamă a Facebook, va înceta disponibilitatea conținutului de știri pentru canadieni pe platformele sale de socializare, dacă Legea știrilor online a țării va trece în forma sa actuală, transmite Reuters.

”Online News Act” sau proiectul de lege C-18 al Camerei Comunelor, introdus în aprilie anul trecut, a stabilit reguli pentru a forța platforme precum Meta și Google, parte a grupului Alphabet, să negocieze oferte comerciale și să plătească editorii de știri pentru conținutul lor, scrie News.ro.

Deutsche Bank, BNP Paribas, Barclays, UBS - în scădere după prăbușirea SVB Financial Group CITEȘTE ȘI Deutsche Bank, BNP Paribas, Barclays, UBS - în scădere după prăbușirea SVB Financial Group

”Un cadru legislativ care ne obligă să plătim pentru link-uri sau conținut pe care nu le postăm și care nu reprezintă motivul pentru care marea majoritate a oamenilor folosesc platformele noastre, nu este nici durabil, nici viabil”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta ca motiv pentru a suspenda accesul la știri.

Anunțul Meta vine după ce Google a început luna trecută să testeze cenzurarea limitată a știrilor, ca un potențial răspuns la proiectul de lege.

Industria media de știri din Canada a cerut guvernului reglementarea mai bună a companiilor de tehnologie, pentru a permite industriei să recupereze pierderile financiare pe care le-a suferit pe parcursul anilor, pe măsură ce giganții tehnologici precum Google și Meta câștigă în mod constant cotă mai mare pe piața de publicitate.

Departamentul Patrimoniului Canadian nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters de comentarii cu privire la măsura Meta de a opri accesul la știri în țară.

Anul trecut, Facebook și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lege și a avertizat că ar putea fi obligată să blocheze partajarea de știri pe platforma sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
stiri