News Corp va înceta tipărirea a peste o sută de ziare în Australia

News Corp va înceta tipărirea a peste o sută de ziare în Australia
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2020

Grupul australian News Corp, condus de magnatul Rupert Murdoch, a anunțat joi că va înceta tipărirea a peste 100 de titluri din presa locală și regională din Australia din cauza unei prăbușiri a veniturilor din publicitate, agravate de pandemia de COVID-19, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

News Corp a anunțat deja, la 1 aprilie, suspendarea temporară a tirajului a 60 de ziare. Se estimează că aceste decizii vor avea drept rezultat sute de concedieri, scrie Agerpres.

Grupul a precizat că, de la 29 iunie, majoritatea titlurilor sale locale și regionale nu vor supraviețui decât pe internet. În total 76 de ziare vor apărea doar online, iar 35 de titluri vor fi închise definitiv.

Grup media neozeelandez, vândut pentru suma simbolică de 1 dolar CITEȘTE ȘI Grup media neozeelandez, vândut pentru suma simbolică de 1 dolar

Aceste dispariții reflectă o tendință îngrijorătoare la nivel mondial în sectorul presei, care suferă în urma unei scăderi a numărului de cititori, cumulată cu ascensiunea vertiginoasă a Google și Facebook, care reduc din ce în ce mai mult veniturile din publicitate, esențiale pentru supraviețuirea presei, notează AFP.

Totuși, CEO-ul companiei News Corp Australia, Michael Miller, a explicat că lovitura de grație a fost dată de noul coronavirus, care a pus în dificultate perenitatea a numeroase ziare locale. ''Veniturile din publicitate pentru presa în format fizic, care constituie cea mai mare parte a veniturilor noastre, au continuat să scadă", a declarat el într-un comunicat."În consecință, pentru a face față acestor schimbări, restructurăm activitatea News Corp Australia pentru a ajunge acolo unde se duc consumatorii și investitorii'', a completat Miller.

Grupul a precizat că această decizie, care va afecta fiecare stat australian, va avea drept rezultat ''din păcate, pierderi de locuri de muncă'', dar că peste 375 de jurnaliști vor continua să urmărească actualitatea locală și regională.

Sydney Morning Herald a raportat la rândul său că filiala locală și regională a News Corp din Australia are aproximativ 1.200 de angajați.

Demersul News Corp vine la scurt timp după o serie de anunțuri privind închiderea mai multor media, inclusiv a singurei agenții naționale de presă din Australia, Australian Associated Press (AAP), care își va înceta activitatea în luna iunie, după 85 de ani, în cazul în care nu se reușește o posibilă recuperare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rupert murdoch
ziare
news corp