Patronul grupului Adevărul Holding și Prima TV, Cristian Burci, vizat de percheziții într-un dosar de delapidare

Patronul grupului Adevărul Holding și Prima TV, Cristian Burci, vizat de percheziții într-un dosar de delapidare
scris 27 apr 2016

Procurorii DIICOT și polițiștii fac miercuri percheziții la locuința omului de afaceri Cristian Burci, cel care controlează grupul de presă Adevărul Holding și Prima TV, și la administratorul special al firmei insolvente Denisa Turcu, într-un dosar de abuz în serviciu și delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 7,1 milioane de euro și 3,8 milioane de lei.

De asemenea, membrii grupului infracțional sunt acuzați că ar fi spălat 18.1 milioane de euro și 3.8 milioane de lei. Percheziții se fac și în redacția Adevărul, scrie News.ro

Patru percheziții ale procurorilor DIICOT Olt și ale polițiștilor de la Combaterea Criminalității Organizate sunt în desfășurare, miercuri dimineață în București și în Comunele Chiajna și Corbeanca din județul Ilfov. Nouă persoane, între care se află omul de afaceri Cristian Burci și administratorul special al Adevărul Holding, Denisa Turcu sunt vizate de anchetă.

„Se efectuează cercetări față de 9 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, instigare la evaziune fiscala”, au declarat surse judiciare.

Restaurantele și hotelurile își pot lua gândul anul acesta de la noul impozit: După tergiversări repetate, nu mai este aplicat deloc în 2016, ci abia de anul viitor CITEȘTE ȘI Restaurantele și hotelurile își pot lua gândul anul acesta de la noul impozit: După tergiversări repetate, nu mai este aplicat deloc în 2016, ci abia de anul viitor

Percheziții se fac și în redacția ziarului Adevărul controlat de omul de afaceri Cristian Burci. Surse judiciare au arătat că activitatea infracțională pe care o suspectează datează din 2006 și a continuat până în prezent. Prejudiciul din delapidare se ridică la  7.099.000 euro și 3.811.756 lei.

De asemenea, prin introducerea în circuitele comerciale, membrii grupului ar fi spălat sumele de bani, care proveneau din infracțiuni, în cuantum de 18.099.000 euro și 3.811.756 lei. În total, prin aceste operațiuni fictive, membrii grupului au creat un prejudiciu statului român în de 25.646.825 lei, arată sursele citate.

La sediul biroului teritorial Olt al DIICOT vor fi duse 12 persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
prima tv
crisian burci