Proprietarul PRO TV, preluat recent de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, anunță creșterea profitului pe piața românească

Proprietarul PRO TV, preluat recent de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, anunță creșterea profitului pe piața românească
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 feb 2020

Proprietarul PRO TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), a avut, anul trecut, venituri de circa 188,25 milioane dolari pe piața românească, în scădere cu 6,6% față de 2018. Spre comparație, în 2018, compania a raportat venituri de 201,5 milioane de dolari în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La un curs de schimb constant, veniturile CME în România au crescut ușor, cu 0,3%.

Totuși, profitul operațional înainte de depreciere și amortizare (OIBDA) a crescut cu 2,3%, la 87,72 milioane de dolari.  Dacă se exclude variația cursului de schimb, indicatorul a urcat cu 9,8%.

În toamnă, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), proprietarul PRO TV, a semnat un acord final pentru vânzarea către fondul de investiții PPF Group, controlat de cel mai bogat om de afaceri din Cehia, miliardarul Petr Kellner (55 de ani).

Radiocom vrea să cumpere servicii de pază în valoare de până la 7,9 milioane euro CITEȘTE ȘI Radiocom vrea să cumpere servicii de pază în valoare de până la 7,9 milioane euro

CME deține în România posturile PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA și PRO TV International, precum și mai multe site-uri. Totodată, în operațiunile de pe piața românească este inclus și postul PRO TV Chișinău, din Republica Moldova.

România este a doua piață, după Cehia, pentru CME, care are operațiuni și în Bulgaria, Slovacia și Slovenia.

La nivel de grup, veniturile au scăzut cu 1,3%, la  694,8 milioane de dolari. Excluzând fluctuațiile cursurilor de schimb, veniturile au urcat cu 4,5%.

OIBDA a crescut, la nivel de grup, cu 11,3%, la 247,92 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
pro tv
kellner. cme
cme media