NATO se pregătește să înceapă să se mute în noul cartier general, de 1,17 miliarde de euro

NATO se pregătește să înceapă să se mute în noul cartier general, de 1,17 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2018

NATO urmează să înceapă să se mute în noul cartier general, după o serie de amânări, în urma unor probleme tehnice, potrivit DPA; citată de Radio Free Europe/Radio Liberty.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mutarea celor aproximativ 4.000 de membri ai personalului urmează să dureze aproximativ 12 săptămâni, porivit unor oficiali.

Noul sediu se află în apropierea actualului sediu, care va continua să fie utilizat în perioada de tranziție, scrie News.ro.

Construcția noului sediu a început printr-o ceremonie în decembrie 2010, potrivit Alianței.

Producătorul german de căști și microfoane Sennheiser a ales Brașovul pentru a construi a patra unitate de producție CITEȘTE ȘI Producătorul german de căști și microfoane Sennheiser a ales Brașovul pentru a construi a patra unitate de producție

Noua instalație va asigura spațiu celor 1.500 de membri ai personalului Alianței, 1.700 de membri ai personalului militar și civil internațional, celor 600 de angajați ai unor agenții NATO și celor aproximativ 500 de vizitatori zilnici.

Costul inițial al noului cartier general a fost estimat la 750 de milioane de euro, însă cheltuielile au ajuns până în prezent la 1,17 miliarde de euro.

Mutarea era programată să înceapă în ianuarie, însă a fost amânată în urma probleme în legătură cu noul sistem IT al instalației.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
sediu