Numărul mediu de salariați din economie a crescut cu 1% în 2018. Numărul total de companii active a crescut cu 4,2%

Numărul mediu de salariați din economie a crescut cu 1% în 2018. Numărul total de companii active a crescut cu 4,2%
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2019

În anul 2018, numărul mediu de salariați din totalul firmelor active din domeniul economic (industrie, construcții, comerț și servicii de piață) a crescut cu 1%, față de anul 2017, în condițiile în care numărul total de firme active a avansat cu 4,2%, potrivit datelor transmise, joi, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Numărul mediu de salariați din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcții, comerț și servicii de piață) a crescut cu 1%, în 2018 față de 2017, până la 4,12 milioane. Numărul total de firme active a crescut cu 4,2%, până la 547.568, scrie News.ro.

Firmele din zona serviciilor de piață au deținut cea mai mare pondere în ceea ce privește numărul mediu de salariați (36,1%), urmate de cele din industrie (33,6%).

TransferGO lansează serviciul de transferuri locale în România CITEȘTE ȘI TransferGO lansează serviciul de transferuri locale în România

Mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 24 salariați, în timp ce în comerț a fost de circa 5,2 salariați.

”Comparativ cu anul 2017 numărul total de întreprinderi active din domeniul economic (industrie, construcții, comerț și servicii de piață) a crescut cu 4,2%. La sfârșitul anului 2018, sectorul industrie însuma 57756 întreprinderi, respectiv 10,5% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcții, comerț și servicii de piață). Cea mai mare pondere a fost deținută de întreprinderile active din cadrul sectorului Servicii de piață, respectiv 47,7%”, se arată în raport.

Structura investițiilor brute în cadrul sectoarelor de activitate economică se prezintă astfel: industrie 38,2%, servicii de piață 32,8%, construcții 14,9%, comerț 14,1%.

”În ceea ce privește cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deținută de întreprinderile cu activitate principală de comerț (40,1%), întreprinderile din construcții deținând numai 5,9%”, se arată în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
angajati
ins
companii